Εξαρση της επιδημίας στην Πάτρα – Συνεχή τα «80άρια», 3 μικροί ασθενείς

Για έκτη μέρα χθες τα κρούσματα στην Αχαΐα ήταν υψηλά καθώς καταμετρήθηκαν 78. Σε υψηλό επίπεδο παραμένουν και οι νοσηλείες που έφταναν τις 45 εκ των οποίων οι τρεις αφορούσαν δύο παιδιά και ένα βρέφος δύο μηνών.

 

Ειδικότερα στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 27 ασθενείς στην κλινική κορονοϊού και 1 στη ΜΕΘ και στο ΠΓΝΠ 14 ασθενείς στην κλινική κορoνοϊού και 6 στη ΜΕΘ εκ των οποίων ο ένας διασωλημένος και οι άλλοι πέντε με αναπνευστική υποστήριξη.
Το καινούργιο κατά το τρίτο αυτό πανδημικό κύμα είναι η νοσηλεία των παιδιών. Εκτός από τον 9χρονο που νοσηλεύεται από προχθές στον θάλαμο αρνητικής πίεσης της ΜΕΘ Παίδων, χθες εισήχθησαν στην Παιδιατρική Κλινική άλλα δύο περιστατικά.
Το ένα αφορά έναν 10χρονο από την περιοχή της Οβρυάς κι ένα βρέφος 2 μηνών από την Πάτρα.
Οπως μας ανέφερε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, καθηγητής Γαβριήλ Δημητρίου, τόσο το βρέφος όσο και ο 10χρονος είναι σε καλή κατάσταση και το μόνο σύμπτωμα που έχουν είναι ο πυρετός. «Εχουν καλή εικόνα και πιστεύουμε ότι η πορεία τους θα είναι ομαλή. Ο 10χρονος φαίνεται ότι κόλλησε από τον αδελφό του η δασκάλα του οποίου είχε κορονοϊό και στο βρέφος ήταν θετικοί στον ιό οι γονείς του. Το νέο στοιχείο που έχουμε σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι η νόσηση παιδιών. Κι αυτό φαίνεται ότι έχει να κάνει με τις μεταλλάξεις του ιού που έχουν διασπορά και στην παιδική κοινότητα» επισημαίνει ο κ. Δημητρίου.

 

Της
Μαρίνας Ριζογιάννη
rizogianni@pelop.gr