Ανοικτές οι εκθέσεις αυτοκινήτων, συνεργεία και ΚΤΕΟ

Τα νέα περιοριστικά μέτρα  δεν περιλαμβάνουν τις συγκεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες οι οποίες τηρούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ.

Ανοικτές παραμένουν οι εκθέσεις αυτοκινήτων αλλά και τα συνεργεία παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε το κυβερνητικό επιτελείο και έχουν τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς μεταδόθηκε ότι τόσο οι εκθέσεις όσο και τα συνεργεία παραμένουν… κλειστά το Σάββατο προκαλώντας την σύγχυση των καταναλωτών.

Το Newsauto.gr από νωρίς το Σάββατο επικοινώνησε με αρκετές εξουσιοδοτημένες μονάδες όπου και μας διαβεβαίωσαν ότι οι εκθέσεις αυτοκινήτων παραμένουν ανοικτές και οι καταναλωτές μπορούν να τις επισκεφθούν ώστε να δουν από κοντά το μοντέλο που τους ενδιαφέρει.

Άλλωστε η μεγάλη έκταση σε τετραγωνικά που καταλαμβάνουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων είναι ιδανικές για την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών μέτρων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταγραφεί συνωστισμός.

Όσον αφορά στα συνεργεία αυτοκινήτων επίσης παραμένουν ανοικτά αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε πως σε μερικές κάθετες μονάδες τα συνεργεία τους παραμένουν κλειστά τα Σάββατα με απόφαση των ιδιοκτητών τους και όχι εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων. Οπότε καλό θα ήταν αν κάποιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου πρέπει να μεταβεί σε συνεργείο να επικοινωνήσει πρώτα ώστε να διαπιστώσει ότι είναι ανοικτό…

Να υπενθυμίσουμε πως οι καταναλωτές που θέλουν να επισκεφθούν κάποια έκθεση αυτοκινήτων ή συνεργείο θα πρέπει να αποστείλουν τον κωδικό 2 στον αριθμό 13033 που εμπίπτει στην κατηγορία 2 των κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεων (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης).

Τέλος να επισημάνουμε πως αυτή τη στιγμή σχεδόν όλες οι εισαγωγικές εταιρείες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις και προφορές τόσο για την απόκτηση καινούριων αυτοκινήτων όσο και για πακέτα συντήρησης από τα οποία οι καταναλωτές μπορούν να γλιτώσουν πολλά χρήματα!

Επίσης ανοικτά παραμένουν και τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) όπου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού ώστε να προγραμματίσουν τον έλεγχο του οχήματός τους.