ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Ζαΐμη και Σακελλαρόπουλου με διοικητή Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων – Για την εν γένει λειτουργία του

Κινήσεις να ξεμπλοκάρουν χρόνια προβλήματα και να ανοίξει η νέα Μονάδα Σπαστικών Παίδων Πατρών
Τον Διοικητή του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Παύλο Αθανασόπουλο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο. Αφού ενημερώθηκαν για την εν γένει λειτουργία του Νοσοκομείου στη συνέχεια κατέγραψαν με λεπτομέρεια τον προγραμματισμό και τις εκκρεμότητες τις υλοποίησης σημαντικών έργων όπως την προμήθεια του απαιτούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη Νέα Μονάδα Σπαστικών Παίδων – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Πατρών προϋπολογισμού 225.000 ευρώ κατόπιν ένταξης στο ΕΣΠΑ.
Η νέα Μονάδα Σπαστικών Παίδων – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Πατρών που έχει βάλει σαν στόχο της η Περιφέρεια να λειτουργήσει όσο γίνεται πιο σύντομα, βρίσκεται στην Παραλία της Πάτρας και το κτίριο έχει αναγερθεί στον χώρο που ήταν παλιότερα το εκεί ΠΙΚΠΑ. Ο λόγος όμως που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της η Μονάδα έχει να κάνει αφενός με γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν την προμήθεια του εξοπλιστικού και υλικοτεχνολογικού υλικού, με τους διαγωνισμούς να μην έχουν προχωρήσει αλλά και με κακοτεχνίες που παρατηρήθηκαν στην παράδοση του κτηρίου από προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία. «Θέλουμε να ανοίξει το συντομότερο το νέο κτίριο και να είναι λειτουργικό. Εκτιμούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και σύντομα θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.
Από την πλευρά του ο κ. Σακελαρρόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Εκκρεμεί από το 2018 ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός, όπου τότε είχε προκύψει ως ανάδοχος μια εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τις 4 από τις 16 ομάδες προμήθειας απαιτούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού της νέας Μονάδας Σπαστικών Παιδιών συνολικού προϋπολογισμού 225.000 ευρώ. Εμείς μόλις αναλάβαμε τις 15-06-20 κάναμε επαναληπτική διακήρυξη και αναδείχθηκε μειοδότης για την ομάδα τρία, ήτοι του ποσού 25.014.052 ευρω. Το 2021 κάναμε επαναπροκήρυξη των 11 ομάδων που ήταν άγονες και τώρα είμαστε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με κριτήριο κατοχύρωσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά βάσης της τιμής, ητοι του ποσού 114.842.064 ευρώ. Επίσης, αναδείξαμε το θέμα της μεταφοράς των παιδιών, ενώ είμαστε σε επικοινωνία να επισκευαστεί το στέγαστρο της Μονάδας το οποίο είναι σχεδόν κατεστραμμένο με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει σε κάθε δυνατή βροχόπτωση. Σε κάθε περίπτωση, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να τρέξουν οι διαδικασίες διότι δεκάδες παιδιά είναι αποκλεισμένα από τις υπηρεσίες της σύγχρονης μονάδας και επιβάλλεται να παραδοθεί προς χρήση».