Κορονοϊός: Εισήγηση για σκληρό lockdown στην Πάτρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων, με τις πληροφορίες της ΕΡΤ να αναφέρουν ότι οι ειδικοί εισηγούνται την επιβολή σκληρού lockdown σε Πάτρα και Χαλκίδα, δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζουν οι δύο αυτές πόλεις.

Συναγερμός για την Αχαΐα

Πέρα από τις οριζόντιες αποφάσεις, συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας και αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Αχαΐα, καθώς στην Πάτρα έχει μεταβεί από το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να έχουν χτυπήσει «κόκκινο» τις τελευταίες ημέρες. Στο πρόγραμμα του κ. Κωτσιόπουλου περιλαμβάνονται επισκέψεις στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, το Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πύρρο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπο Γώγο και Θεοκλή Ζαούτη. Η Πάτρα αναμένεται να μπει σε καθεστώς τοπικού lockdown.

Αυστηροποίηση των μέτρων λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου αναμένεται στις 6 το απόγευμα και για τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να «τηρήσουν τους κανόνες».