Κορωνοϊός – Βρετανία: Μόλις ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες ελέγχεται για το αν προέρχεται απο «covid hotspot»

Μόλις ένα στα τέσσερα άτομα που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ελέγχεται από τις αρχές για να διαπιστωθεί αν προέρχεται από χώρα που θεωρείται «Covid hotspot», σύμφωνα με νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν.

Και μόνο ένας στους δέκα λαμβάνει κλήση για να βεβαιώσει πως έχει αυτοαπομονωθεί, με τους περισσότερους να λαμβάνουν μόνο ένα γραπτό μήνυμα.

Τα συγκεκριμένα στατιστικά κυκλοφόρησαν λίγο πριν γίνει γνωστό ότι η απομόνωση των ταξιδιωτών σε ξενοδοχεία, κατά την άφιξή τους στη χώρα, θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου.

Οι αξιωματικοί των συνοριακών δυνάμεων έχουν ελέγξει περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια έντυπα εντοπισμού επιβατών από τον Ιούνιο – αλλά αυτό αντιπροσωπεύει μόνο το 24% των συνολικών αφίξεων.

Πριν από δύο εβδομάδες, μόνο το 30% εξετάστηκε παρά την απειλή των νέων μεταλλαγμένων στελεχών από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

Η Yvette Cooper, πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε, αφού έλαβε τα δεδομένα των αφίξεων, ότι προκλήθηκαν προβλήματα «επειδή κανείς δεν είναι υπεύθυνος για αυτήν την πολιτική».

Και πρόσθεσε: «Το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Υγείας το λαμβάνουν σαν μια καυτή πατάτα – κανείς δεν αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη».