(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ο Ι. Φωτήλας στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Και για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον Υφυπουργό για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γεώργιο Στύλιο. Συνομίλησαν για θέματα που αφορούν την απλοποίηση των ψηφιακών διαδικασιών στο πλαίσιο του ευρύτερου ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

 

Στον Υφυπουργό Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Γεώργιο Γεωργαντά

Ο Ιάσονας Φωτήλας συζήτησε με τον Υφυπουργό Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Γεώργιο Γεωργαντά για το εύρος υπηρεσιών που παρέχει το gov.gr και τη χρησιμότητα του εν μέσω πανδημίας. Ο αρμόδιος Υφυπουργός τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος συνιστά η απλούστευση και ο περιορισμός στο ελάχιστο της γραφειοκρατίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης. Ενημέρωσε επίσης τον βουλευτή για την πορεία της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών ΕΦΚΑ και ΗΔΙΚΑ και την μέσω αυτής αναβάθμισης τους.

Περαιτέρω συζήτησαν αναφορικά με την επικείμενη προκήρυξη για θέσεις εργασίας στα κατά τόπους ΚΕΠ και ειδικά της Αχαΐας. Ειδικότερα αναμένεται να προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ 3 θέσεις ΤΕ που θα αφορούν στον Δήμο Καλαβρύτων και 1 θέση ΠΕ στον Δήμο Πατρέων. Η προκήρυξη θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα. Βασικό μέλημα αποτελεί η άμεση εξυπηρέτηση του κοινού με την ενίσχυση ικανού ανθρώπινου δυναμικού.

 

Στον Υφυπουργό για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γεώργιο Στύλιο

Κύριο θέμα συζήτησης με τον Υφυπουργό για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γεώργιο Στύλιο αποτέλεσε καταρχάς η ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση όλων των συνταξιούχων μέσω των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ σε οποιοδήποτε σημείο αναφοράς. Ο αρμόδιος Υφυπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαία η διατήρηση υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ σε μικρά νησιά και έδρες ορεινών δήμων. Διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών μεριμνούν ώστε να μην μείνει καμία έδρα δήμου χωρίς κατάστημα ΕΛΤΑ, με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των συνταξιούχων.

Ο κ. Γεώργιος Στύλιος αναφέρθηκε και στο Κτηματολόγιο, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα και χρηστικότητα της ύπαρξης κτηματολογίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση του, η οποία θα ξεκινήσει με το πέρας της διαδικασίας κτηματογράφησης. Ο βουλευτής ενημερώθηκε ιδίως για το στάδιο της κτηματογράφησης και τη συλλογή εμπράγματων δικαιωμάτων στον νομό Αχαΐας.

 

Ο Ιάσονας Φωτήλας ευχαρίστησε τους Υπουργούς κ.κ. Γεώργιο Γεωργαντά και Γεώργιο Στύλιο για τη συνάντηση και αφού αντάλλαξαν απόψεις συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με στόχο την αμοιβαία συνεργασία προς επίτευξη των κοινών τους στόχων ειδικά όσον αφορά στο νομό της Αχαΐας.