ΑΧΑΪΑ: Η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα τη περιοχής – Τα κρούσματα σε Υγεία – Παιδεία – Δήμους -Δομές

Η διασπορά του ιού στην κοινότητα τη περιοχής  αποτυπώνεται στα πολλαπλά μέτωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Σχεδόν σε όλους τους χώρους υπάρχουν κρούσματα.
Τα χθεσινά 64 περιστατικά, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός για την Πάτρα από την αρχή της πανδημίας είναι διάσπαρτα.
>«ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»: Χθες είχαμε άλλα 6 περιστατικά σε διάφορους χώρους του νοσοκομείου.
> 6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Κατεγράφησαν 11 κρούσματα και οι υπηρεσίες της πλέον λειτουργούν με τηλεργασία.
> ΣΧΟΛΕΙΑ: Εως 17 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά το 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς. Επίσης έως 8 -2 θα μείνει κλειστό το Ε2 του 51ου, έως 5-2 το 25ο Νηπιαγωγείο Πατρών, έως 9 – 2 το Δ2 του 26ου, έως 12 -2 Γ΄και Δ΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ριόλου, έως 11 -2 η Στ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού, έως 15 -2 το Β1 του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου και έως 12 -2 το Β΄τμήμα του Νηπιαγωγείου Αιγείρας.
> ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ: Είχαν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα σε μητέρες παιδιών. Εντονες ήταν οι διαμαρτυρίες γονέων καθώς δεν έγινε απολύμανση του χώρου. και αρκετά  κρούσματα στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΚΡΑΤΑΣ 
> ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ: Εντοπίστηκαν έντεκα κρούσματα σε εργαζόμενους και αιρετούς. Με απόφαση του δημάρχου Θεόδωρου Μπαρή το Δημαρχείο Ερυμάνθου στη Χαλανδρίτσα θα παραμείνει κλειστό από σήμερα έως και την Παρασκευή. Επίσης μετά τη διάδοση του ιού στην περιοχή διενεργήθηκαν 150 ράπιντ τεστ στην Τοπική Κοινότητα Βασιλικού και εντοπίστηκαν 2 θετικά.

Χθες νοσηλεύονταν στην Κλινική Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» 21 ασθενείς και 1 στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 13 στην Κλινική Κορονοϊού καθώς χθες το απόγευμα δόθηκαν 6 εξιτήρια και 4 στη ΜΕΘ.