ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Συμμετέχει στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Η ΚοινΣΕπ «Ευτοπία» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία της με το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Για πρώτη φορά θα προβληθούν ταινίες του Φεστιβάλ και στην περιοχή της Αιγιάλειας, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες της να απολαύσουν 80 διεθνείς και Ελληνικές παραγωγές, στην πλειονότητά τους σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το μεγάλο αφιέρωμα του Φεστιβάλ έχει την θεματική “Διεκδικώντας την ελευθερία”.

Δεδομένων των ιδιαίτερων Υγειονομικών συνθηκών, ο πρώτος κύκλος προβολών από τις 5 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2021 θα παρουσιαστεί διαδικτυακά, ενώ από τις 7 έως τις 16 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στις αίθουσες της Ακράτας και του Κραθίου.

Το πλούσιο πρόγραμμα, εκτός από τις πολλά υποσχόμενες πανελλήνιες πρεμιέρες, συμπεριλαμβάνει και σεμινάρια, συζητήσεις  και συνεργασίες. Στην διάρκεια του διαδικτυακού φεστιβάλ θα λάβει χώρα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Διεκδικώντας την ελευθερία –  Πολεμικοί ανταποκριτές» με την παρουσία Ελλήνων, ξένων σκηνοθετών, δημοσιογράφων – πολεμικών ανταποκριτών. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά, με στόχο να υπάρξει διάδραση με τους θεατές.