Θετικό κλίμα στη Wall, πάνω από 400 μονάδες κερδίζει ο Dow

Με κέρδη άνω του 1% κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, διευρύνοντας τα χθεσινά τους κέρδη, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στα αποτελέσματα τεχνολογικών κολοσσών όπως η Amazon.com και η μητρική της Google, Alphabet.

Οι δείκτες έκλεισαν σε ανοδικό έδαφος τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να περνούν στην αντεπίθεση μετά τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ένα πρωτοφανές ράλι σε μετοχές που συγκέντρωναν μεγάλες short θέσεις πυροδότησε συζητήσεις για τον κίνδυνο φούσκας στις αγορές των ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, ώθηση στο επενδυτικό κλίμα έχουν δώσει τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το δ’ τρίμηνο του 2020 τα οποία έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρά τους κλυδωνισμούς που συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία. Από τις 189 εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους μέχρι χθες Δευτέρα, το 81% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η FactSet.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί σήμερα στα αποτελέσματα των Amazon.com και Alphabet οι οποίες θα γνωστοποιήσουν τα οικονομικά τους μεγέθη μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 478,62 μονάδες ή 1,58% στις 30.690,53 μονάδες. Ο S&P 500 προσθέτει 51,42 μονάδες (1,36%) στις 3.825,28 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 143,49 μονάδες (1,07%) στις 13.546,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 27 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τρεις με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walt Disney με κέρδη 5,76 δολ. ή σε ποσοστό 3,37% στα 176,73 δολ. και ακολουθούν η Goldman Sachs Group στα 283,29 δολ. με άνοδο 3,12% και η UnitedHealth Group στα 343,37 δολ. με άνοδο 2,81%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Walgreens Boots Alliance (-1,44%), η Amgen (-0,40%) και η IBM (-0,27%).

Οι επενδυτές συνεχίζουν στο μεταξύ να παρακολουθούν τις συζητήσεις για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών παρουσίασε τη Δευτέρα μια πρόταση ύψους περίπου $618 δισ. η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποστολή επιταγών αξίας $1.000 σε πολλά νοικοκυριά. Οι Δημοκρατικοί έχουν πάντως ζητήσει το πακέτο τόνωσης της οικονομίας να περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια για τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις, αλλά και ένα σχέδιο για την αύξηση του ομοσπονδιακού ελάχιστου μισθού στα 15 δολ. την ώρα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Κογκρέσο θα περάσει ένα μικρότερο πακέτο από την πρόταση του προέδρου Μπάιντεν που φτάνει τα 1,9 τρισ. δολ. καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στην αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών.