(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Πως κατανέμονται τα αυξημένα κρούσματα σε περιοχές του νομού – Χ. Μπονάνος στον ΣΚΑΪ Πάτρας: Το επεισόδιο με τον Πελετίδη για τα συλλαλητήρια

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αχαΐα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και της μετάλλαξης που έχει εντοπιστεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα ενεργά κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ανέρχονται στα 219, εκ των οποίων τα 183 εντοπίζονται στον δήμο Πατρέων. Αντίστοιχα, οι στενές επαφές των ενεργών κρουσμάτων αγγίζουν τις 435, ενώ οι 147 από αυτές εμφανίζουν ήδη συμπτώματα.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων διαμορφώνεται στα 45 έτη (44,94).

Στο πλαίσιο αυτό, στις 13:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, με θέμα την άμεση ενίσχυση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, λόγω της ανησυχητικά έντονης αύξησης των κρουσμάτων, που καταγράφεται στη Πάτρα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι φέτος δε θα γίνει το πατρινό καρναβάλι. «Ας το ξεχάσουμε και φέτος, δεν μπορεί να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις, είναι επικίνδυνο και μόνο που το συζητάμε», σημείωσε και προειδοποίησε ότι τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά για όσους επιχειρηματίες μετατρέπουν τα μαγαζιά τους σε μπαρ «ορθάδικα».

«Το ξέρω, έχετε κουραστεί, οι επαγγελματίες χάνουν χρήματα, όμως η κυβέρνηση είναι από την αρχή δίπλα σας, βοηθάει τους πάντες και όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε. Βάλτε πλάτη και εσείς λίγο, παιδιά… Το ξέρω, είναι δύσκολο, βρισκόμαστε όμως σε μια πολύ δύσκολη στιγμή», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι την ώρα της σύσκεψης αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να εισβάλουν στη σύσκεψη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4