ΠΑΤΡΑ: Τώρα φοβούνται μην γίνει η πόλη…Θεσσαλονίκη με τον ιό – Ξαναγεμίζουν τα κρεβάτια στα νοσοκομεία – Κρούσματα σε 6 ΥΠΕ και Άγιο Αλέξη

Κυρίαρχος είναι πλέον ο φόβος μήπως η Πάτρα γίνει δεύτερη Θεσσαλονίκη και αυτό έχει σημάνει συναγερμό στα κυβερνητικά κλιμάκια.

Στα 11 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», μαζί με δεκάδες άλλα που καταγράφονται στην περιοχή μας, προστέθηκαν χθες 43 νέα περιστατικά, που προβληματίζουν έντονα την κεντρική διοίκηση.
Στη  σύσκεψη,  στην Αθήνα υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια., σύμφωνα με πληροφορίες την  απασχόλησε η περίπτωση της Πάτρας καθώς εκφράστηκαν έντονοι φόβοι για πιθανή είσοδο των μεταλλάξεων του ιού από την πύλη του λιμανιού.
Αύξηση ωστόσο παρατηρείταιι στα νούμερα των νοσηλευομένων στην Αχαΐα.

Χθες οι νοσηλευόμενοι έφτασαν τους 26 στην κλινική κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» ενώ στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, νοσηλευόταν 1 περιστατικό. Αντίστοιχα στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 17 περιστατικά στην Κλινική Κορονοϊού και 4 ΜΕΘ εκ των οποίων τα τρία ήταν με αναπνευστική μάσκα.
Σε ό,τι αφορά τα 11 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης που εντοπίστηκαν στον «Αγιο Ανδρέα» φαίνεται να έχουν απομονωθεί ενώ παράλληλα οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Τα 5  έφτασαν τα διαγνωσμένα κρούσματα σε υπηρεσία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή.
Πλέον το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων έχει μπει σε καθεστώς τηλεργασίας ενώ όπως μας ανέφερε ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης θα γίνει επανέλεγχος όλου του προσωπικού με ράπιντ και μοριακά τεστ.
Ενα κρούσμα καταγράφηκε και στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου). Αφορά σε μέλος του διοικητικού προσωπικού της υγειονομικής μονάδας.