Μιανμάρ – Viral : Έκανε αερόμπικ και πίσω της γινόταν… πραξικόπημα!

Εάν η εικονιζόμενη κοπέλα γυμναζόταν στη μέση του δρόμου σε κάποια άλλη χώρα, πιθανότατα το βίντεο που την απεικονίζει να κάνει αερόμπικ, δεν θα είχε γίνει viral.

Όμως, όταν η νεαρή κοπέλα, φορώντας τη μάσκα της, απαθανατίζεται στη Μιανμάρ να κάνει αερόμπικ στο ρυθμό του ινδονησιακού τραγουδιού «Ampun Bang Jago» την ώρα που στη χώρα της ήταν σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα, τότε δικαίως το βίντεο έκανε θραύση στο διαδίκτυο.

Η κοπέλα έκανε διατάσεις την ώρα που ο στρατός έπαιρνε τα ηνία της χώρας.

A viral video of a woman doing aerobics class to the tune of Indonesian hit song “Ampun Bang Jago” in Myanmar, apparently without realizing a military convoy arriving at parliament behind her and a military coup happening.
ht @Vinncent pic.twitter.com/mK4UYUp0Gv

 

Το βίντεο δείχνει την κοπέλα ντυμένη με μαύρο κολάν, σορτσάκι, κίτρινο μπλουζάκι και αθλητικά παπούτσια να κάνει αμέριμνη την γυμναστική της με φόντο ένα στρατιωτικό κομβόι να κατευθύνεται στο κοινοβούλιο της χώρας. Πιθανότατα η κοπέλα δεν κατάλαβε καν τι συνέβαινε, διαφορετικά δεν εξηγείται.

Χθες, ο στρατός της Μιανμάρ συνέλαβε την ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη μετά το αναίμακτο πραξικόπημα στο οποίο προέβησαν οι στρατηγοί αμφισβητώντας τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι στρατιωτικοί κήρυξαν τη Μιανμάρ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα χρόνο, τερματίζοντας αιφνιδιαστικά μια δεκαετή δημοκρατική παρένθεση.

Το πραξικόπημα έχουν καταδικάσει πολλές χώρες, ενώ οι ΗΠΑ απείλησαν να επιβάλλουν κυρώσεις στη χώρα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα.