Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Πάτμο και Σάμο – Ακυρώθηκαν πτήσεις στη Ρόδο

Εκτεταμένες ζημιές από έντονη βροχόπτωση τα ξημερώματα της Τρίτης προκλήθηκαν στο νησί της Πάτμου. Οι ζημιές απο την κακοκαιρία προκλήθηκαν κυρίως στο οδικό δίκτυο και σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε παραλιακές περιοχές.

Λόγω, μάλιστα, των ζημιών ο δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος Πέντες έχει ζητήσει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ με απόφαση του τα σχολεία του νησιού θα μείνουν σήμερα κλειστά, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη Σάμο, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται σε έκταση του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Σε χωριά όπως το Ηραίο και ο Παγώνδας η διέλευση πεζών ή αυτοκινήτων είναι επικίνδυνη.

Τα ίδια φαινόμενα και στον Δήμο Δυτικής Σάμου, ο οποίος άμεσα πήρε απόφαση να κλείσουν τα σχολεία για σήμερα Τρίτη 02 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα με την κακοκαιρία που πλήττει από χθες τη Ρόδο.

Οι πτήσεις 204 – 205 από Αθήνα προς Ρόδο και επιστροφή ακυρώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και στην περιοχή του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Το πλοίο BLUE STAR Πάτμος κατάφερε να δέσει τελικά στο λιμάνι της Ρόδου στις 7 τα ξημερώματα και αναχώρησε αμέσως για να εκτελέσει το δρομολόγιο του προς Πειραιά. Αναμένεται το απόγευμα το πλοίο BLUE STAR 1 από τον Πειραιά με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 4 το απόγευμα, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.