Κατάθεση Ράικου για την υπόθεση Novartis και την έρευνα κατά Παπαγγελόπουλου

Όλα τα πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της υπόθεσης Novartis και στοχοποιήθηκαν δικαστικά και πολιτικά, έχουν εξεταστεί ήδη ως μάρτυρες από την ανακρίτρια – αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για την καταγγελόμενη σκευωρία που είχε στηθεί στο παρασκήνιο της έρευνας για τη Novartis, με βασικό κατηγορούμενο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η είδηση όμως είναι πως ήδη εξετάστηκε ως μάρτυρας και η Εισαγγελέας Ελένη Ράικου, πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της και ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε δημόσια για τον περιβόητο “Ρασπούτιν”. Μάλιστα στην πρώτη της κατάθεση στον Άρειο Πάγο ονομάτισε τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις και των δέκα πολιτικών προσώπων που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis, δηλαδή των Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβέρδου, Άδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Γιώργου Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μάριου Σαλμά.

Υπενθυμίζεται πως για τα επτά από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία είχε μπει στο αρχείο από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Είχε ασκηθεί ποινική δίωξη μόνο στον Ανδ. Λοβέρδο, ενώ εκκρεμούσε η έρευνα για τους Δ. Αβραμόπουλο και Άδ. Γεωργιάδη. Όλα αυτά, μέχρι την παύση της θέσεως της Ελένης Τουλουπάκη, που φέρεται ως συνεργός του Δ. Παπαγγελόπουλου, με τις δικογραφίες να μεταφέρονται στη νεοσύστατη Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Τριαντάωρη κατάθεση (διακοπτόμενη σε 3 μέρες) έδωσε επίσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, από τις αναφορές του οποίου ξεκίνησε η έρευνα.

Παναγιώτης Στάθης