Η Κύπρος ετοιμάζεται να ξαναβγεί στις αγορές με πενταετή ομόλογα

Νέα έξοδο στις αγορές σχεδιάζει η Κύπρος – Τι αναφέρει το Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, ανατέθηκε στις επενδυτικές τράπεζες Barclays, BNP Paribas, JP Morgan, Morgan Stanley και Société Générale να ηγηθούν, μιας απλής έκδοσης, σε ευρώ, βάσει Κανονισμού «S», με Ρήτρες Συλλογικής Δράσης, 5ετών ευρωπαϊκών ομολόγων, σε εγγεγραμμένη μορφή, στο πλαίσιο του προγράμματος EMTN του εκδότη.

Η συναλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (Ρυθμιζόμενη Αγορά) και αναμένεται να προχωρήσει στο εγγύς μέλλον ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Το Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους τονίζει πως η παρούσα ανακοίνωση δεν αποτελεί μέρος προσφοράς και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως προσφορά, πρόσκληση ή πρόσκληση πώλησης, έκδοσης, αγοράς ή εγγραφής για οποιεσδήποτε κινητές αξίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε οποιαδήποτε άλλη δικαιοδοσία.

Οι κινητές αξίες θα προσφέρονται και θα πωλούνται μόνο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών με βάση τον κανονισμό S βάσει του νόμου περί κινητών αξιών.

Προστίθεται πως «οποιαδήποτε προσφορά κινητών αξιών θα γίνεται μέσω εγκυκλίου προσφοράς και ενός ισχύοντος συμπληρώματος τιμολόγησης και πως ούτε η παρούσα ανακοίνωση, ούτε οι πληροφορίες του παρόντος, ούτε το γεγονός της διανομής τους αποτελούν τη βάση για να χρησιμοποιηθούν σε σχέση με οποιαδήποτε σύμβαση ή δέσμευση ή επενδυτική απόφαση».

Αναφέρεται εξάλλου πως η πιστοληπτική αξιολόγηση δεν αποτελεί σύσταση για αγορά, πώληση ή κατοχή των τίτλων και μπορεί να υπόκειται σε αναστολή, μείωση ή απόσυρση ανά πάσα στιγμή από τον Οίκο Αξιολόγησης.