Μεγάλο διπλό…με ποδοσφαιρικό χαρακτήρα για την Παναχαϊκή

 Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 5η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή επικράτησε με 3-0 του Απόλλωνα Λάρισας στο «AEL FC Arena». Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν ο Κουσκουνάς στο 17’ ο Γιούσης στο 36’ και ο Κόκας στο 92’ ενώ να σημειώσουμε ότι η Παναχαϊκή έπαιζε με δέκα παίκτες έπειτα από αποβολή του Λαρρέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 47’. Η ομάδα της Λάρισας είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 στο 62’, όμως το πέναλτι του Αθανασιάδη βρήκε στο δοκάρι. Έτσι λοιπόν η Παναχαϊκή πήρε το πρώτο διπλό για την νέα σεζόν, και έμεινε στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, δείχνοντας από την αρχή ότι θα ψάξουν για ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα στο 12’ η Παναχαϊκή διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Χατζή πάνω στον Αποστολόπουλο, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης κύριος Τσιμεντερίδηςδεν έδωσε κάτι. Όμως στο 17’ οι «κοκκινόμαυροι» πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μουστακόπουλος έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Κουσκουνά, με τον τελευταίο να πλασάρει για το 0-1.Οι παίκτες του Γιάννη Μάγγου όμως ήθελαν να βρουν γρήγορα την ισοφάριση, και μάλιστα άσκησαν μεγάλη πίεση στην Παναχαϊκή. Η κορυφαία στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 28’ όταν αρχικά σούταρε από μακριά ο Μπάλας, και έπειτα ο Αθανασιάδης από θέση τετ α τετ δεν κατάφεραν σε καμία από τις δύο περιπτώσεις να νικήσουν τον Κολοβούρη που αντέδρασε εξαιρετικά. Παρόλα αυτά η Παναχαϊκή ήταν αυτή που βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα στον αγώνα, όταν στο 36’ και πάλι ο Μουστακόπουλος ήταν αυτός που έκλεψε την μπάλα και την έδωσε στον Κουσκουνά, με τον σέντερ φορ των «κοκκινόμαυρων» αυτή την φορά να δίνει την ασίστ στον Γιούση, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε για το 0-2( σκοράρει για δεύτερο σερί αγώνα). Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Κολοβούρης ήταν σε εξαιρετική μέρα.Στο 44’ και πάλι η ομάδα της Λάρισας έγινε επικίνδυνη, όταν ο Τασιούλης σούταρε έξω από την περιοχή, όμως ο Σταμόπουλος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ξεκίνησαν στραβά για την Παναχαϊκή, καθώς στο 47’ ο Λαρρέα δέχτηκε κόκκινη(αρκετά αυστηρή) κάρτα (δεύτερη κίτρινη) για φάουλ στο χώρο του κέντρου.Στο 62’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι έπειτα από χέρι του Κουσκουνά, όμως ο Αθανασιάδης που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα δοκάρι και έξω. Έπειτα από την χαμένη ευκαιρία με το πέναλντι, δεν είχαμε ιδιαίτερα καλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με τους «κοκκινόμαυρους», που παρότι έπαιζαν με παίχτη λιγότερο, να κρατάνε με σχετική ευκολία το προβάδισμα των δύο τερμάτων.Μάλιστα στο 92’ οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου έβαλαν και το «κερασάκι στην τούρτα», όταν ο Αποστολόπουλος έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Κόκας με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Νίκος Παπαδόπουλος):

Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας, Λαρρέα, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος(46’ Μπρούς), Ανάκογλου, Γιούσης(80’ Κόκας), Μπάτροβιτς (49’ Πατάπης), Αραβίδης(66’ Μαρκοπουλιώτης), Κουσκουνάς

Η αρχική ενδεκάδα του Απόλλωνα Λάρισας (Γιάννης Μάγγος):

Άστρας, Τζοβάρας(46’ Γκόλιας), Αθανασιάδης, Χατζής, Σκούπρα(Χατζητερζόγλου), Μόρας, Νύκταρης, Καρίκι(46’ Παναγιώτου), Μπούσης, Μπάλας, Τασιουλής(50’ Γκουντρουμπής)

Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Με βοηθούς τους: Δημόπουλο (Φλώρινας)

Μποζατζίδη (Μακεδονίας),

4οςΤακίδης (Κιλκίς)