«Άνθρακας» είναι ο θησαυρός των μειώσεων για τα ανταποδοτικά τέλη που επικαλείται η Δημοτική Αρχή Πελετίδη.

Με αφορμή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Ανταποδοτικά Τέλη για το 2021 στο Δήμο Πατρέων,  ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κ. Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο.

Κύριε Δήμαρχε,

Παρόλο τις ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να παραστώ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27/1/2021,  την παρακολούθησα ως απλός πολίτης μετά στο διαδίκτυο.

Με την παρούσα ερώτησή μου, δεν θα ήθελα να μακρηγορήσω για τις θέσεις και τις απόψεις της Δημοτική μας παράταξης για την εισήγηση για τα Δημοτικά Τέλη στο Δήμο Πατρέων για το 2021.

Θα μπορούσα να καταθέσω ότι για την παράταξή μας, η  Δημοτική Αρχή Πελετίδη ψεύδεται για άλλη μια φορά, όταν επικαλείται μείωση των Δημοτικών Τελών για του κατοίκους τον πρώην Καποδιστριακών Δήμων που αναγκαστικά συνενώθηκαν στον Δήμο Πατρέων.

Για τους κατοίκους αυτούς δεν υπήρξε καμία μείωση, αλλά αύξηση 100% από τότε που αναλάβατε. Δηλαδή η πρωτοπόρα Κόκκινη Δημοτική σας αρχή, αποτελεί τη μεγαλύτερη Φορομπηχτική Δημοτική Αρχή στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια.

Η Δημοτική μας παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» πιστεύει ότι θα έπρεπε, να υπάρχουν διαφορετικές χρεώσεις ανά Δημοτική Ενότητα, ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος για τον ηλεκτροφωτισμό και στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους Δημότες. Επίσης να υπάρχει, πλήρης απαλλαγή για τις Κοινότητες του Δήμου που έχουν κάτω των 100 κατοίκων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουμε την ερήμωσή τους.

 

Θα σταθώ όμως και αυτό αποτελεί ερώτημά μου, το γεγονός ότι για τις οικίες και για την ίδια παροχή, θα υπάρχουν δύο συντελεστές ανά τ.μ., δηλαδή της κύριας κατοικίας και μικρότερη των βοηθητικών χώρων της (π.χ. υπόγεια).

Αυτό σημαίνει ότι στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τις οικίες οι Δημότες μας, για τα Δημοτικά Τέλη θα αναγράφονται δύο διαφορετικές χρεώσεις και τιμές,  στο έντυπο που θα αποστέλλουν οι επιχειρήσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Έχετε κάνει ερώτημα στις εταιρείες εάν τα μηχανογραφικά τους συστήματα μπορούν να υλοποιήσουν αυτή την απόφαση;

Εάν δεν καταστεί δυνατόν η διαφορετική χρέωση για την κύρια κατοικία και των βοηθητικών χώρων ανά παροχή, θα ενοποιήσετε τα τετραγωνικά μέτρα και με ποιο συντελεστή ανά τ.μ. θα πληρώνουν οι Δημότες;