Υποχωρούν τα futures της Wall Street

Υποχωρούν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την ακραία μεταβλητότητα σε μεμονωμένες μετοχές που έχουν αναπάντεχα προσελκύσει το μαζικό ενδιαφέρον από μικροεπενδυτές που επικοινωνούν σε δημόσια φόρουμ όπως το Reddit.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 138 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 9,05 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq διολισθαίνουν κατά 39,50 μονάδες.

Οι ακραίες διακυμάνσεις σε μετοχές εταιρειών όπως η GameStop και η AMC Entertainment έχει μονοπωλήσει αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Οι δύο μετοχές καταγράφουν νέο ράλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σήμερα, με την GameStop να κερδίζει 60% μετά την χθεσινή κατρακύλα σε ποσοστό 44% και την AMC Entertainment να σκαρφαλώνει πάνω από 40%.

Το ράλι των μετοχών ακολουθεί την ανακοίνωση της Robinhood ότι άντλησε 1 δισ. δολ. από επενδυτές για την ενίσχυση του ισολογισμού της καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς που της έχουν επιβληθεί σε συναλλαγές μετοχών με μεγάλη μεταβλητότητα.

Η εταιρεία άντλησε παράλληλα άλλα 500 εκατ. δολ. μέσω πιστωτικών γραμμών για να διασφαλίσει ότι έχει τα αναγκαία κεφάλαια ώστε να συνεχίσει να επιτρέπει σε πελάτες της να διαπραγματεύονται μετοχές εταιρειών όπως η GameStop και η AMC Entertainment.

Την επενδυτή προσοχή συγκεντρώνουν παράλληλα τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αλλά και οι ανακοινώσεις των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων.

Μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν τις τελευταίες ώρες τα αποτελέσματα τους είναι η φαρμακευτική Eli Lilly, η αεροδιαστημική βιομηχανία Honeywell και ο πετρελαϊκός κολοσσός Chevron.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν πτώση 0,2% τον Δεκέμβριο, ενώ το εισόδημα των Αμερικανικών νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 0,6%.