Πνευματικά Δικαιώματα: Το ΣτΕ έδωσε τέλος στην ΕΔΕΜ

Τέλος στο αφήγημα της ΕΔΕΜ έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαιώνοντας τις θέσεις και τα επιχειρήματα της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Γράφει ο Γιώργος Αυγερινός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, φέρνουμε πρώτοι την είδηση για την απόφαση του ΣτΕ που θα γίνει επισήμως γνωστή την επόμενη εβδομάδα.

ΕΔΕΜ END

Μετά από δεκαοκτώ περίπου χρόνια η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι ο μόνος οργανισμός πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι αφορά το τραγούδι.

Μετά από μάχες και αγώνες που έδωσε ο Γιάννης Γλέζος, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και μια ομάδα ρομαντικών και ονειροπόλων δημιουργών με την ΑΕΠΙ των Ξανθόπουλων και των εκλεκτών τους… κατάφεραν σήμερα να θέσουν την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, μοναδικό οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Μετά από έναν δικαστικό αγώνα, όπου επικεφαλής βρέθηκε ο εξαίρετος νομικός Πάνος Λαζαράτος, κατάφεραν να ανατρέψουν το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από έναν συλλογικό αγώνα που έδωσαν το ΔΣ, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Για να φτάσουμε στο σήμερα, έπρεπε να τα βάλουν με ένα βαθύ κράτος και με μια ομάδα που ήθελε να συνεχίσει το διεφθαρμένο έργο της ΑΕΠΙ. Να συνεχίζουν οι λίγοι να «τρώνε» τον κόπο των πολλών.

Η απόφαση αυτή έρχεται να ανακουφίσει και εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες χρήστες μουσικής, οι οποίοι έπρεπε να πληρώσουν τις παράλογες και παράνομες τελικά, απαιτήσεις της ΕΔΕΜ.

Μιας ΕΔΕΜ ελαχίστων Ελλήνων δημιουργών που ζητούσε παράλογες και υπερβολικές αμοιβές.

Μιας ΕΔΕΜ που πήρε άδεια οργανισμού, με εκβιασμούς και γελοιότητες. Με μια μελέτη βιωσιμότητας που δεν έβγαινε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται πως η ηγεσία της ΕΔΕΜ, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα και την απόφαση του ΣτΕ, θέλησε να κάνει μια ύστατη και απέλπιδα προσπάθεια και να αποκομίσει κάποια οφέλη, προβάλλοντας συνεργασία με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Δυστυχώς το μένος που είχαν με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η ανέντιμη στάση τους όλον αυτόν τον καιρό, δεν έπεισαν κανέναν για τις προθέσεις τους.

Τώρα πια, έγινε πράξη το όνειρο κάποιων. Έγινε πράξη η ελπίδα των πολλών. Ένας οργανισμός που να ανήκει στα μέλη του. Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Αν και το απόστημα της ΑΕΠΙ έσπασε, αν και η ΕΥΕΔ του Αντωνιάδη, της Βλάχου, της Κονιόρδου και της Ζορμπά έληξε, αν και το αφήγημα ΕΔΕΜ τέλειωσε, υπάρχει ένας μηχανισμός που στήριξε όλα αυτά τα χρόνια τη σαπίλα και αυτός ο μηχανισμός συνεχίζει. Υπάρχει και είναι στο απυρόβλητο.

Καλείται η Υπουργός Πολιτισμού, να προχωρήσει σε ενέργειες που θα καθαρίσουν μια για πάντα την Κόπρο του Αυγεία.

Καλείται η Υπουργός Πολιτισμού να δώσει στην δημοσιότητα τους προκαταβολάκηδες της ΑΕΠΙ που έκαναν πλάτες στην υπεξαίρεση των χρημάτων από τους Ξανθόπουλους.

Καλείται η Υπουργός Πολιτισμού να δώσει στην δημοσιότητα, τα στοιχεία του Διαχειριστικού Ελέγχου της ΕΥΕΔ από την Ε&Υ.

Καλείται η Υπουργός Πολιτισμού να ελέγξει τις καταγγελίες Σταματούδη.

Καλείται η Υπουργός Πολιτισμού να ερευνήσει την στάση του ΟΠΙ ο οποίος λειτουργούσε προκλητικά υπέρ της ΕΥΕΔ και της ΕΔΕΜ και σε βάρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.

Συνεχίζεται…

πηγή: eleftherotypia.gr