Γεωργιάδης: Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στο λιανεμπόριο σε «κόκκινες» – «κίτρινες» περιοχές

«Αν δεν τα καταφέρουμε η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να λάβει πιο αυστηρά μέτρα» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε σε κεντρικούς δρόμους προκαλούν μεγάλη ανησυχία και δεδομένου ότι η Αττική παίρνει την ‘κόκκινη ζώνη’ είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα. Τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα είναι με βάση την επιδημιολογική εικόνα σήμερα, αν ανά πασά στιγμή αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο, ελπίζουμε, ή το χειρότερο οι αποφάσεις θα επαναξιολογηθούν» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Τα μέτρα έχουν ληφθεί με γνώμονα να σταματήσει η πανδημία αλλά να συνεχιστεί η οικονομική δραστηριότητα» εξήγησε.

Στις «κίτρινες» περιοχές η αγορά θα λειτούργει όπως μέχρι σήμερα, θα προστεθεί η λειτουργιά των πρακτορείων ΟΠΑΠ με τους ίδιους κανόνες που έχουμε.

Ειδικότερα, το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν. Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25τ.μ.

Στις «κόκκινες» περιοχές, όπως και η Αττική, το σύνολο των καταστημάτων θα λειτούργει με click away, δηλαδή ηλεκτρονικό μήνυμα ή μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο για παραλαβή. Μόνο στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλεία οι αγορές θα γίνονται με τη μέθοδο του click inside.

 

Πηγή: skai.gr