Έκτακτο συμβούλιο ΣΕΗ: Θα τεθεί πειθαρχικό θέμα για τον Γιώργο Κιμούλη

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή (29/01), το ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), μετά τη σωρεία καταγγελιών για λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία, σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό εκφοβισμό στο θέατρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημερινό συμβούλιο θα τεθεί θέμα πειθαρχικό για τον Γιώργο Κιμούλη ύστερα από τις αποκαλύψεις της ηθοποιού Ζέτα Δούκα, που συγκλόνισαν τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Τρίτης (26/01) η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε μέσω της εκπομπής “Πάμε Δανάη” τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για λεκτική και ψυχολογική βία, αναφέροντας ότι την έβρισε και την κλώτσησε, ενώ ακολούθησαν και άλλες ηθοποιοί που αναφέρθηκαν σε παρόμοια περιστατικά, τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλους ανθρώπους του θεάματος. Ο Γιώργος Κιμούλης αρνήθηκε τις κατηγορίες μιλώντας στο News 24/7, ενώ δήλωσε πως ήδη έχει δώσει εντολή για αγωγή και μήνυση.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ευτυχείτε” ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ, ανέφερε σχετικά:

“Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ένα συμβούλιο, στο οποίο μπορεί να έρθει ένας ηθοποιός να καταγγείλει, αλλά μπορεί και αυτεπάγγελτα μόνο του, να ασχοληθεί με μία ιστορία ενός μέλους του. Το καταστατικό του Σωματείου μας λέει ότι όταν υπάρχει αντισυναδελφική συμπεριφορά, μπορεί – εφόσον συσταθεί το πειθαρχικό και εφόσον έρθουν τα διαπληκτιζόμενα μέρη και μιλήσουν για αυτό – να διαγράψει ένα μέλος του”.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή “Πάμε Δανάη”, ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε ότι το σωματείο έχει πειθαρχικό όργανο, το οποίο ωστόσο ακόμη δεν έχει συσταθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Από αυτό, θα περάσουν οι καταγγελίες των ηθοποιών κατά του Γιώργου Κιμούλη για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους του.

Τόνισε πως το σημερινό συμβούλιο δεν είναι “πειθαρχικό συμβούλιο”, αλλά διοικητικό συμβούλιο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε ότι είναι ώρα αλληλεγγύης και στήριξης του ενός στον άλλον και ότι το Σωματείο “σαφώς πήρε θέση υπέρ των καταγγελλόντων”.

“Θυμώνω πάρα πολύ με κάποιους που απαξιώνουν ανθρώπους που ανοίγουν το στόμα τους. Δεν μπορεί η κυρία Διαβάτη να μην γνωρίζει την κυρία Δούκα. Την γνωρίζει πολύ καλά, δεν μπορεί να την απαξιώνει”, σημείωσε ο ηθοποιός.