Εξαδάκτυλος: Πιθανό να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

«Δεν είναι καλό σημάδι ότι 14 μέρες από το πρώτο άνοιγμα σχολείων βλέπουμε αυξητική τάση κι ακόμα δεν έχουμε δει την επίδραση από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου», επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν αύριο ενώ θα προηγηθεί η σημερινή έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής. «Πρώτη φορά βλέπουμε ανοδική τάση ακριβώς μετά το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου, ενώ μετά τις γιορτές (των Χριστουγέννων) η τάση ήταν πτωτική», είπε.

«Βλέπουμε αυξητική τάση στα κρούσματα, ενώ ανεβαίνουν και οι αριθμοί της καινούργιας μετάλλαξης. Είναι πιθανόν να μην έχουμε υλοποίση της απόφασης για άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα, χωρίς αυτό να είναι κάθετο αφού είναι σε εξέλιξη η συζήτηση», ανέφερε επίσης.

«Αν είχαμε αύξηση κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες θα λέγαμε ότι προέρχεται από το λιανεμπόριο αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο», διευκρίνισε ο Κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθαρίζοντας ότι «εφόσον υπάρχει επιβάρυνση δεν πρέπει να προστεθούν δραστηριότητες».

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την Κυριακή και σήμερα δήλωσε ότι έλαβε κολχικίνη «έχοντας απόλυτη επίγνωση ότι δεν είναι το φάρμακο που θεραπεύει» .

Ο κ. Εξαδάκτυλος επανέλαβε ότι η κολχικίνη βοηθά να μην αναπτυχθεί σοβαρή νόσος και να αποτραπεί διακομιδή ασθενών, ενώ ο ίδιος, όπως είπε δεν χρειάστηκε νοσηλεία καθώς ήταν ήπια τα συμπτώματα.