ΑΧΑΪΑ: Φόβοι Κικίλια για την περιοχή λόγω κρουσμάτων – Βρίσκεται ένα βήμα πριν γίνει κόκκινη – Η κατάσταση στα Νοσοκομεία

Στο επίκεντρο των Υγειονομικών Αρχών  βρίσκεται η Αχαΐα καθώς τα νέα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημερών προκαλούν ανησυχία και η περιοχή βρίσκεται ένα βήμα πριν γίνει κόκκινη.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Ο υπουργός Υγείας είπε ότι παραμένει υψηλός ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι χθες είχαμε 112 εισαγωγές ασθενών με COVID -19. «Εχουμε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα είναι 5.024. Τα περισσότερα είναι στην Αττική και μας προβληματίζει. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζουν η Θήρα, η Μύκονος, η Ροδόπη, η Δυτική Αττική και η Λακωνία. Μας ανησυχούν επίσης η αύξηση στη Μαγνησία, την Εύβοια, την Αχαΐα, την Αττική βέβαια και ιδιαίτερα στον βόρειο και κεντρικό τομέα» ανέφερε και πρόσθεσε:
«Είμαστε αποφασισμένοι να άρουμε ή να πάρουμε νέα μέτρα εάν χρειαστεί».
Συγκεκριμένα η Αχαΐα χθες είχε 17 νέα κρούσματα, η πλειοψηφία των οποίων είναι από το κέντρο της Πάτρας όπως μας ανέφερε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Επίσης χθες αυξήθηκαν και οι νοσηλευόμενοι.
Ειδικότερα στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 12 περιστατικά στην Κλινική Κορονοϊού και 2 στη ΜΕθ ενώ στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 13 περιστατικά στην κλινική και στη ΜΕΘ.