Σχολεία -Αρκουμανέας: Την Πέμπτη η τελική συνεδρίαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

«Πονοκέφαλο» στους ειδικούς για τα σχολεία, λίγες ημέρες προ του προγραμματισμένου ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων, προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων και οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για την επαναλειτουργία με δια ζώσης μαθήματα των Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου.

Ο κ. Γώγος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων είναι ειλημμένη, «αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε».

Αρκουμανέας: Την Πέμπτη νέα συνεδρίαση και για τα σχολεία

Για το ζήτημα των σχολείων αλλά και του λιανεμπορίου, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε αρχικά ότι τα αυξημένα κρούσματα και οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες, εξηγώντας, ωστόσο, ότι «αναμέναμε μια αυξητική τάση, με ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σχολεία. Η αύξηση της κινητικότητας βοηθάει τη διασπορά του κορωνοϊού».

Ερωτηθείς αν μπορεί να ανατραπεί η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την προσεχή Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «καθημερινά ζυγίζουμε τα δεδομένα ώστε να επέμβουμε άμεσα όπου χρειαστεί. Αν δούμε ανησυχητικά στοιχεία τις προσεχείς ημέρες θα λάβουμε μέτρα.[…] Επειδή όμως χθες, όπως είδαμε, υπήρξε μια αύξηση και ειδικά στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε έως την Πέμπτη οπότε θα συζητηθούν και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη».