«Χ»ορταστικό παιχνίδι…με χαμένη όμως την Παναχαϊκή

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 4η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή ήρθε ισόπαλη με 2-2 με τον Καραϊσκάκη στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν στο 45’ ο Γιούσης και στο 81’ ο Κουσκουνάς, ενώ για την ομάδα της Άρτας, ο Μαραθωνίτης στο 10’ και στο 68’. Αυτή η ισοπαλία αφήνει μεγάλη πικρία στην Παναχαϊκή, η οποία έχασε αρκετές ευκαιρίες και άφησε ουσιαστικά δύο βαθμούς στην έδρα της.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά θέλοντας να βρει κάποιο γκολ, όμως ο Καραϊσκάκης ήταν αυτός που πήρε γρήγορα προβάδισμα, καθώς στο 10’ ο Μαραθωνίτης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και εκμεταλλεύτηκε και το λάθος του Πατάπη, και πλάσαρε τον Σούλη κάνοντας το 0-1 ( να σημειώσουμε ότι σε εκείνο το σημείο η ομάδα από την Άρτα αγωνιζόταν και με 10, διότι ο Τάμπας είχε χτυπήσει και ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου).Μάλιστα λίγο έλειψε στο 16’ να πάρουν αέρα δύο τερμάτων οι φιλοξενούμενοι, όμως το σουτ του Ίπερεν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.Οι παίκτες του Βασίλη Αργυρίου όμως δεν ήθελαν να αφήσουν καθόλου το πόδι από το γκάζι, και προσπαθούσαν συχνά να παραβιάσουν την εστία του Σούλη. Παρόλα αυτά οι «κοκκινόμαυροι» πίεσαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, και κατάφεραν στο 45’ να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ανάκογλου ( ο οποίος έκανε την πρώτη του επαφή σε αυτή την φάση, καθώς πέρασε στην θέση του Αργυροπούλου που δεν μπορούσε να συνεχίσει) έκανε γλυκιά σέντρα στο πρώτο δοκάρι, εκεί πετάχτηκε ο Γιούσης και με κεφαλιά έκανε το 1-1, και παράλληλα πέτυχε και το πρώτο του γκολ με την φανέλα των «κοκκινόμαυρων».

Στο δεύτερο μέρος η Παναχαϊκή θέλησε κατευθείαν να βρει το γκολ της ανατροπής, και μάλιστα λίγο έλειψε να βρει δίχτυα, και πάλι από εκτέλεση φάουλ, καθώς στο 46’ ο Ανάκογλου βρήκε τον αμαρκάριστο Μπάτροβιτς αυτός έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε σε σώματα, όμως δεν κατάφερε να ξεγελάσει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων που μπλόκαρε σταθερά.Μάλιστα στο 67’ οι «κοκκινόμαυροι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 2-1, όταν ο Αποστολόπουλος συνεργάστηκε άψογα με τον Αραβίδη, ο πρώτος έκανε την σέντρα ο Κουσκουνάς έκανε μέσα από την μικρή περιοχή την κεφαλιά «ψαράκι» όμως ο Μπουργάνης έκανε μια εκπληκτική επέμβαση με τα πόδια και έδιωξε την μπάλα μακριά από την περιοχή του. Κόντρα μάλιστα στην ροή του αγώνα ο Καραϊσκάκης βρήκε και δεύτερο γκολ, όταν ο Μαραθωνίτης επωφελήθηκε από τις κόντρες και πλάσαρε κάνοντας το 1-2 στο 68’( σημειώνοντας μάλιστα και το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι).Και πάλι η Παναχαϊκή στο 76’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσερούτι, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Κουσκουνά, όμως ο σέντερ φορ των «κοκκινόμαυρων» από εξαιρετική θέση δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστειλε άουτ. Στο 81’ οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου βρήκαν τον δρόμο προς τον δίχτυα, όταν έγινε η σέντρα από τον Αποστολόπουλο από τα δεξιά, ο Κουσκουνάς πετάχτηκε και με κεφαλιά έκανε το 2-2. Η πίεση των «κοκκινόμαυρων» ήταν ασφυκτική, θέλοντας στα τελευταία λεπτά να βρουν το γκολ της ανατροπής για ακόμη μια φορά. Η τρελή πίεση της Παναχαϊκής συνεχίστηκε, και μάλιστα στο 86’ παραλίγο να βρει και την ανατροπή, όταν έπειτα από σέντρα του Τσερούτι ο εξαιρετικός σήμερα Γιούσης πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Νίκος Παπαδόπουλος):

Σούλης, Μαρκοπουλιώτης,Πατάπης,Πάνος(54’ Αποστολόπουλος), Σταμόπουλος,Αργυρόπουλος(44’ Ανάκογλου), Μουστακόπουλος(74’ Τσερούτι), Μασούρας(54’ Κουσκουνάς), Γιούσης, Μπάτροβιτς, Αραβίδης

 

Η ενδεκάδα του Καραϊσκάκη (Βασίλης Αργυρίου):

Μπουργάνης, Ίπερεν, Γιαννιώτης, Ρουμπαμπούνγκα(70’ Δερμιτζάκης), Νταλακούρας(46’ Κορέλας), Δούμτσιος, Δεινόπαπας(52’ Γαλεάδης), Μαραθωνίτης(71’Τσούτσης), Τάμπας(10’ Κόκκας), Παπανίκου, Λόβριτς

Διαιτητής: Χαράλαμπος Τσουκαλάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Αθανάσιος Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας)

Νικόλαος Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)

4ος Διαιτητής: Κωσταντίνος Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)