ΚΚΕ: Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για 28 Ιανουαρίου θα γίνουν

«Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος, από το βήμα της Βουλής, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων και υποστήριξε ότι τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα δείξουν την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς και των εκπαιδευτικών και θα καταστήσουν την απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας «κουρελόχαρτο».

Αναλυτικά, η πλήρης δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε τη νέα απαράδεκτη ενέργεια, την απόφαση της ΕΛΑΣ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Είναι απόφαση, η οποία επιβεβαιώνει την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής από τη μεριά της κυβέρνησης.

 

Ν. Καραθανασόπουλος: Κουρελόχαρτο θα γίνει η απαγόρευση των συναθροίσεων

Είναι πλέον πρόσχημα η πανδημία, για την κυβέρνηση. Η απαγόρευση έχει σαφή στόχο. Γίνεται ενάντια στο νεολαιίστικο, στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα, με στόχο να περάσει, δια πυρός και σιδήρου, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να περάσουν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα για την εκπαίδευση, για τη μόρφωση της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, μετατρέποντας το λύκειο σε εξεταστήριο, βάζοντας φραγμούς στην εισαγωγή αλλά και στην ολοκλήρωση των σπουδών, για τους εργαζόμενους φοιτητές, μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε πυρήνα αυταρχισμού και κρατικής τρομοκρατίας, μέσα από την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση, ένα χρόνο τώρα, κρατά κλειστά επιδεικτικά τα πανεπιστήμια, γιατί δεν θέλει τους φοιτητές στα πανεπιστήμια, για να μπορέσει να περάσει τα μέτρα ενάντια στους φοιτητές.

Είναι βαθύτατα γελασμένη η κυβέρνηση, ότι με αυτό τον τρόπο έχει λυμένα τα χέρια της, για να κάνει ό,τι θέλει και να ψηφίσει ό,τι θέλει. Και αυτή η απαράδεκτη απόφαση της ΕΛΑΣ, η απαγόρευση των συναθροίσεων, θα γίνει κουρελόχαρτο. Και θα την κάνουν κουρελόχαρτο οι ίδιοι οι νεολαίοι, και οι εργαζόμενοι οι φοιτητές. Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα δείξουν την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς και των εκπαιδευτικών.

Εμείς καλούμε την κυβέρνηση, τώρα να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση της ΕΛΑΣ, διαφορετικά, της το λέμε καθαρά, σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».