Κύριε Υπουργέ γνωρίζουμε πως έχετε “ανοιχτά αυτιά”

Προς:
Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Κοιν:
1) Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό
2) κ. Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
3) κ.κ Βουλευτές Αχαΐας
4) κ. Πρόεδρο ΕΣΕΕ
5) κ. Πρόεδρο ΟΕΕΣΠ
6) κ. Πρόεδρο Επιμελητήριου Αχαΐας
7) μέλη μας
8) ΜΜΕ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, ακόμα δεν ανοίξαμε και άρχισαν τα κοράκια να μυρίζουν αίμα. Δεκάδες καταγγελίες έρχονται καθημερινά στα γραφεία μας.
Μας κλείσατε με κρατική εντολή σχεδόν έξι μήνες σε διάστημα ενός χρόνου και μόλις ανοίξαμε, οι εισπρακτικές – δικηγορικές εταιρείες καθώς και οι ελεγκτικοί – εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους άρχισαν να ενοχλούν, να κόβουν λογαριασμούς, να προσβάλλουν, να επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα και να μας οδηγούν σε μεγαλύτερη απόγνωση από αυτή που μας φέρατε με το lockdown.
Οι επιχειρήσεις μας καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούν στην ριζική μεταβολή των συνθηκών, με σκοπό την οικονομική επιβίωση τους. Όλοι οι Έμποροι και μικροεπιχειρηματίες δοκιμάζονται σε επίπεδο υγείας όσο και σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Μία κατάσταση για την οποία δεν είναι υπεύθυνος κανένας μικροεπιχειρηματίας και μικροέμπορος. Όσο διαρκεί αυτή η κρίση δε νοείται καμία όχληση από τις εισπρακτικές-δικηγορικές εταιρείες προς το λιανεμπόριο και τους εργαζόμενους σε αυτό.
Κύριε Υπουργέ γνωρίζουμε πως έχετε “ανοιχτά αυτιά” !! “Κόψτε τους τα χέρια”, όπως είχατε πει για τις εισπρακτικές κατά το πρώτο lockdown, αλλιώς οι δεκάδες χιλιάδες Έμποροι που σας τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση θα σας δείξουν την εκτίμηση τους στις επόμενες εκλογές ΚΑΙ για αυτό το ζήτημα που τους οδηγεί κυρίως σε ψυχολογική εξόντωση. (έχουμε ήδη το θέμα των υπερμάρκετ και των πολυεθνικών που πούλαγαν ανενόχλητα τα είδη μας όσο μας είχατε κλειστούς και έχουμε και το θέμα του click away που εξυπηρέτησε μόνο τους μεγάλους ομίλους και απέδωσε λίγο ως καθόλου στο λιανεμπόριο.Σας έχουμε στείλει πολλές και αναλυτικές επιστολές για αυτά).
Μετά τιμής
Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας