Κορωνοϊός – Βρετανία: «Πιθανή χαλάρωση των μέτρων πριν τα μέσα Φεβρουαρίου» είπε ο Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον ισχυρίστηκε τη Δευτέρα, στη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων, ότι θα «εξετάσει» τις δυνατότητες χαλάρωσης ορισμένων κανόνων του lockdown πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε επανειλημμένα να ξεκαθαρίσει πότε θα επιστρέψουν πλήρως οι μαθητές στα σχολεία -και αρνήθηκε να αποκλείσει το πιθανό άνοιγμα των σχολικών τάξεων μετά το Πάσχα.

Ο Τζόνσον δεν ήταν επίσης ξεκάθαρος για το τι εννοούσε, λέγοντας πως «βλέπει σε χαλάρωση τρων περιορισμών» πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

 

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κέντρο εμβολιασμού στο βόρειο Λονδίνο, ο Τζόνσον ανέφερε στις τηλεοπτικές κάμερες πως «οι βουλευτές, οι γονείς και οι δάσκαλοι δεν έχουν, ακόμα, καμία απολύτως ιδέα για το πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Εξετάζουμε τα δεδομένα καθώς αυτά εισέρχονται, εξετάζουμε τα ποσοστά μόλυνσης, όπως γνωρίζετε συγκεκριμένες ομάδες – περία τα 15 εκατομμύρια πολίτες – θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Φεβρουαρίου, αλλά πριν από τότε θα εξετάσουμε τη δυνατότητα χαλάρωσης ορισμένων μέτρων. Αλλά μην ξεχνάτε ότι αυτή η χώρα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στη μείωση των λοιμώξεων, δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θέλουν να δουν μια άλλη μεγάλη αύξηση στα κρούσματα».