(ΗΧΗΤΙΚΟ) – ΠΑΤΡΑ: Στα δικαστήρια ΠΕΑΚ και Δήμος

Η προσφυγή της διοίκησης του ΠΕΑΚ σε ένδικα μέσα για την τιμολόγηση της ΔΕΥΑΠ στο νερό που καταναλώνει στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου «Πεπανός» είχε προαναγγελθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.
Η διαδικασία έχει ανατεθεί σε δικηγόρο και προχωράει ενώ η διοίκηση εξετάζει και άλλες επιλογές για να κατεβάσει το κοστολόγιο λειτουργίας του κολυμβητηρίου, το οποίο έχει αντίκτυπο στους αθλούμενους.
Η προσέγγιση της διοίκησης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου μπορεί να φαίνεται ότι εστιάζει στον οικονομικό παράγοντα, αλλά στην πράξη αφορά όσους κάνουν χρήση της αθλητικής εγκατάστασης.
Σε κανονικές συνθήκες οι πισίνες του κέντρου θα έπρεπε να αδειάζουν δύο φορές το χρόνο για λόγους υγιεινής. Το εξοντωτικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ υποχρεώνει την διοίκηση να αλλάζει το νερό μία φορά κάθε δύο χρόνια και να χρησιμοποιεί χημικά για να το χλωριώνει και να το κρατάει σε απαιτούμενα επίπεδα υγιεινής.
Η άρνηση του δήμου να ικανοποιήσει το αίτημα για ευνοϊκότερη τιμολόγηση στο νερό, προκειμένου να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους χρήστες του κολυμβητηρίου, θεωρείται ατόπημα και παρανομία για το ΠΕΑΚ. Ιδιαίτερα όταν βλέπει τον δήμο και την ΔΕΥΑΠ να είναι γενναιόδωροι σε άλλες καταστάσεις και να μην δέχεται τον κοινωνικό χαρακτήρα του αθλητικού κέντρου, το οποίο αντιμετωπίζει απρόσωπα ως «πελάτη».
Το ένα επίπεδο που κινείται το ΠΕΑΚ είναι το νομικό. Δικηγόρος έχει αναλάβει να προετοιμάσει τον φάκελο της προσφυγής του, αξιοποιώντας όλα εκείνα τα επιχειρήματα που θα την καταστήσουν ισχυρή. Κινήσεις γίνονται όμως και σε άλλα επίπεδα. Στα πιο άμεσα και πρακτικά είναι η διερεύνηση από πλευράς ΠΕΑΚ να πάρει νερό από ίδια μέσα. Οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν κάνει σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση και το ψάχνουν, αλλά αποφεύγουν να πουν περισσότερα πριν να είναι απόλυτα σίγουροι κατά πόσο είναι εφικτό (ποσοτικά και ποιοτικά).
Ωστόσο, το σενάριο εργασίας που κάνουν είναι συγκεκριμένο. Σε ένα άλλο επίπεδο εξετάζεται η δυνατότητα να ενισχυθεί η διεκδίκηση της τιμολόγησης του νερού από μια προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση. Σε αυτή την περίπτωση το νομικό οπλοστάσιο θα ήταν σαφώς πιο ενισχυμένο.