Βρετανία: O Τζόνσον… πόζαρε με σηκωμένα μανίκια για την 1η επικοινωνία με τον Μπάιντεν!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πόζαρε γελώντας και με σηκωμένα μανίκια στο φακό καθώς μιλούσε τηλεφωνικά με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να διασκεδάσει το κλίμα που επικρατεί περί ψυχρών σχέσεων των δύο ανδρών.

Ο Τζόνσον δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ότι προσβλέπει σε συνεργασία για την επίτευξη των κοινών στόχων τους, συμπεριλαμβανομένης και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, μετά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

“Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε θερμά την απόφαση του προέδρου να επανενταχθούν (οι ΗΠΑ) στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Βασιζόμενοι στη μακρά ιστορία συνεργασίας των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στα θέματα της ασφάλειας και της άμυνας, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν εξάλλου και πάλι τη δέσμευσή τους στο ΝΑΤΟ και τις κοινές αξίες τους, της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας της δημοκρατίας, προστίθεται στην ανακοίνωση αυτήν.

 

 

Οι Βρετανικές εφημερίδες ανέφεραν ότι ο Τζόνσον ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε νωρίτερα με τους ομολόγους του του Καναδά και του Μεξικού.

Ο Τζόνσον ανάρτησε τη φωτογραφία του που γελάει και έχει τα μανίκια σηκωμένα αναφέροντας “Υπέροχο που μίλησα στον Πρόεδρο @JoeBiden σήμερα το απόγευμα. Ανυπομονώ να εμβαθύνω τη μακροχρόνια συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών μας καθώς οδηγούμε σε μια πράσινη και βιώσιμη ανάκαμψη από τον COVID-19”, έγραψε.

Η συνομιλία φάνηκε να στοχεύει στην αναθέρμανση των παγωμένων σχέσεων αφού ο Μπάιντεν το 2019 περιέγραψε τον Τζόνσον ως “σωματικό και συναισθηματικό κλώνο” του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπάιντεν ήταν επίσης επικριτικός για την πολιτική του Τζόνσον στο Brexit, αλλά η δήλωση της Downing Street ανέφερε ότι οι ηγέτες “συζήτησαν τα οφέλη μιας πιθανής συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών”. Ο Τζόνσον είπε ότι σκοπεύει να επιλύσει τα τρέχοντα εμπορικά ζητήματα “το συντομότερο δυνατό”.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει ιρλανδικές ρίζες, είχε προειδοποιήσει πριν από την εκλογή του ότι εάν το Brexit βλέψει τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998, δεν θα συναινέσει σε μια εμπορική συμφωνία. Αυτή η συμφωνία έληξε 30 χρόνια βίας στη Βόρεια Ιρλανδία.
Πηγή: skai.gr