ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος παρεμβαίνει για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων – Εντοπίστηκαν δηλητηριασμένες γάτες και στο Νότιο Πάρκο

Το τελευταίο διάστημα, καταγράφονται στην πόλη μας, επανειλημμένα περιστατικά θανάτωσης ζώων σε διάφορες περιοχές. Πρόκειται για θλιβερές και απάνθρωπες πράξεις, που πρέπει να είναι καταδικαστέες από την κοινωνία μας.
Εκτός από την Πλαζ, Υψηλάντου, Ναυαρίνου, Κορίνθου και Αγυιά, τώρα εντοπίστηκαν δηλητηριασμένες γάτες και στο Νότιο Πάρκο.
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
1. Τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας τελούν υπό την προστασία του Δήμου Πατρέων και σιτίζονται νομίμως από εθελοντές. Ο Δήμος συνδράμει σ’ αυτό το έργο με δωρεάν τροφές.
2. Η απόπειρα δηλητηρίασης ζώων, και γενικά η κακοποίηση ζώων και η θανάτωσή τους τιμωρείται αυστηρά. Η δολοφονία και βασανισμός ζώου είναι κακούργημα.
3. Ακόμα και η καταστροφή ή/και απόρριψη των δοχείων σίτισης και πότισης αποτελούν ποινικό αδίκημα, επιφέροντας τα ανάλογα πρόστιμα.
Σε πολλές περιοχές, όπως στο Νότιο πάρκο, εκτός των άλλων, υπάρχει παιδική χαρά και ο κίνδυνος συνεπώς είναι ακόμα μεγαλύτερος.
Οι αρμόδιες αρχές χρειάζεται να συμβάλλουν, κάθε μία από το πόστο της, στην προστασία των αδέσποτων ζώων.
Πέρα από κάθε νόμο, η οποιαδήποτε πράξη κατά αδυνάτων, όπως είναι και τα αδέσποτα ζώα, προσβάλει κατάφωρα την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας.