BINTEO: Πήρε το τρίποντο…και ανεβαίνει η Παναχαϊκή

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 3η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή επικράτησε με 2-0 του Ο.Φ. Ιεράπετρας στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν ο Αραβίδης από το σημείο του πέναλτι στο 54’ και ο συνήθης ύποπτος Μπάτροβιτς που έγραψε και το τελικό 2-0 στο 82’. Η Παναχαϊκή έδειξε ότι ανεβαίνει εντός αγωνιστικού χώρου, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό θα γίνει σιγά σιγά, διότι υπήρξε μεγάλη αγωνιστική απραξία για τις ομάδες τον τελευταίο καιρό.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά θέλοντας να βρει από νωρίς το γκολ που έψαχνε. Μόλις στο 6’ ο Κουσκουνάς από πλάγια θέση έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.Η Παναχαϊκή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως αυτό να μπορέσει να το μεταφράσει σε κάποιο γκολ. Στο 26’ πάντως είχε μια εξαιρετική ευκαιρία να σκοράρει, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ανάκογλου η μπάλα έφτασε στον Πλιάτσικα που ήταν έξω από την περιοχή, αυτός έπιασε με μια το σουτ, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν εκεί και έδιωξε δύσκολα, παρόλα αυτά, την μπάλα σε κόρνερ.Οι «κοκκινόμαυροι» προσπαθούσαν να βρουν χώρους έτσι ώστε να επιτεθούν, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα του Ο.Φ.Ι. δεν άφηνε ανοιχτούς χώρους. Μάλιστα λίγο έλειψε στο 42’ οι φιλοξενούμενοι να κάνουν το 0-1, όταν από λάθος που έγινε έξω από την περιοχή από τον Ανάκογλου, ο Ντάλα Κόστα πήρε την μπάλα έκανε και το σουτ, όμως ο Σούλης ήταν έτοιμος ( παρότι πρέπει να πούμε ότι μέχρι εκείνο το σημείο ήταν θεατής). Αυτό επίσης που θα πρέπει να σημειώσουμε για το πρώτο μέρος είναι ότι υπήρχε μεγάλη ένταση, τόσο εντός του γηπέδου όσο και από τους δύο πάγκους.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, και στο 52’ ο Αραβίδης απείλησε μόλις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 54’ όμως ο Αραβίδης πήρε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μασουέρο και η Παναχαϊκή πήρε πέναλντι, και ταυτόχρονα κέρδισε και αριθμητική υπεροχή καθώς ο Αργεντινός στόπερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την έσχατη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο Αραβίδης, ο οποίος ήταν εύστοχος και έκανε το 1-0. Οι «κοκκινόμαυροι» δεν άφησαν καθόλου το πόδι από το γκάζι, όμως όσες φορές και αν απείλησαν, κυρίως με τον Μπάτροβιτς, ο Παπαδόπουλος ήταν εκεί για να δώσει απαντήσεις.

Στο 82’ όμως η Παναχαϊκή σφράγισε τους τρεις βαθμούς, όταν ο Κουσκουνάς έδωσε την μπάλα στον Μπάτροβιτς, αυτός έκανε μια εξαιρετική κίνηση και απέφυγε τον αμυντικό και με πλασέ έκανε το 2-0. Να θυμίσουμε ότι ο Μπάτροβιτς είναι ο συνήθης ύποπτος για την Παναχαϊκή ως τώρα, καθώς έχει σκοράρει και στους τρεις αγώνες που έχουν δώσει οι «κοκκινόμαυροι».Στο 88’ λίγο έλειψε να γίνει και το 3-0 για την Παναχαϊκή, όμως το πλασέ του Μασούρα έδιωξε σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Νίκος Παπαδόπουλος):

Σούλης, Πατάπης, Σταμόπουλος(85’ Μπελεζάκης), Αποστολόπουλος(68’ Πάνος), Πλιάτσικας,Ανάκογλου(68’ Αργυρόπουλος), Μουστακόπουλος, Τσερούτι(52’ Αραβίδης), Γιούσης, Μπάτροβιτς, Κουσκουνάς (85’ Μασούρας)

Η ενδεκάδα του Ο.Φ.Ι. (Μανώλης Παπατμαθάκης):

Παπαδόπουλος, Αμπέλ Μασουέρο, Σμίλτος, Καπίας, Καψάλης(77’ Πριόνας), Λεμονής(88’ Καλιμάνης), Αρναούτογλου, Βογιατζής, Φουάσης(66’ Τσακμάκης), Κούστα(77’ Γκίνη), Ντάλα Κόστα(66’ Γκούφας)

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Δημήτρης Κυρίος (Αρκαδίας)

Σοφία Αθανασόπουλου (Μεσσηνίας)

4οςΗλίας Κόκκορης (Αρκαδίας)