Κύπελλο Αγγλίας, Σαουθάμπτον-Άρσεναλ 1-0: Αποκλεισμός-σοκ για τους «κανονιέρηδες»

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Άρσεναλ γνώρισε την ήττα από την Σαουθάμπτον στο Κύπελλο – Μία ήττα η οποία έφερε και τον αποκλεισμό της κατόχου Κυπέλλου, από τον τέταρτο γύρο του FA

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μπορεί στο πρωτάθλημα να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, μετρώντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, ωστόσο η εικόνα της δεν συνεχίστηκε και στο Κύπελλο Αγγλίας, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Σαουθάμπτον.

Οι «Αγιοι» λίγες ημέρες αφότου πήραν το σκαλπ της Λίβερπουλ στην Premier League, άφησαν εκτός θεσμού την Αρσεναλ, η οποία κατέβηκε στο παιχνίδι με πολλές αλλαγές, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες της Σαουθάμπτον μπήκαν δυναμικά από το πρώτο κιόλας λεπτό του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 24’, μετά από αυτογκόλ του Γκάμπριελ. Ο Γουόκερ Πίτερς επιχείρησε τη σέντρα σουτ από δεξιά και η μπάλα άλλαξε πορεία στον Γκάμπριελ και πέρασε κάτω από το σώμα του Λένο.

Οι γηπεδούχοι μπορεί να μην είχαν το πάνω χέρι όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, ωστόσο τελείωσαν το πρώτο 45λεπτο με επτά ευκαιρίες για γκολ, έναντι τριών της Άρσεναλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αρτέτα, ανέβασε την απόδοσή της προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 66΄ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να βρει δίχτυα με τον Ν’Κέτια, αλλά το κοντινό σουτ του 21χρονου επιθετικού κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 75’ ήρθε ένα καλό σουτ από τον Γουίλιαν, ωστόσο εξουδετερώθηκε από τον Φόρστερ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς ο Ιγνκς από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Λένο. Η Αρσεναλ προσπάθησε να απειλήσει και μέσω στατικών φάσεων αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η Σαουθάμπτον από την πλευρά της μπόρεσε να διατηρήσει το 1-0, παρά το ασφυκτικό pressing των «κανονιέρηδων» και στο τέλος να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη και παράλληλα πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Γουλβς εκτός έδρας.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Γουόκερ-Πίτερς, Μπέντνακερ, Στίβενς, Μπέρτραντ, Άρμστρονγκ, Γουόρντ-Πρόουζ, Ντιαλό, Γουόλκοτ, Ινγκς (85′ Λονγκ), Τσε Ανταμς (78′ Ν’ Λουντούλου)

Αρσεναλ: Λένο, Σέντρικ, Γκάμπριελ, Χόλντινγκ, Μπεγερίν (Λακαζέτ), Τζάκα, Ελνένι (58′ Τόμας), Πεπέ, Γουίλιαν, Μαρτινέλι (58 Σακά), Ν’ Κέτια

Πηγή:www.gazzetta.gr