Γυμνάσια – Λύκεια: Όλα τα μέτρα για το άνοιγμα της 1ης Φεβρουαρίου – Ειδική πλατφόρμα για τεστ και μεταφορά διαγωνισμάτων

Έπειτα από ένα διάστημα δυόμιση μηνών θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, την επόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων θα επιστρέψουν στα θρανία τους.

 

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα λύκεια στις αποκαλούμενες «κόκκινες» περιοχές, τις περιοχές δηλαδή με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Στις περιοχές αυτές, θα συνεχίσουν δια ζώσης τα μαθήματα μόνο τα γυμνάσια, ενώ τα λύκεια θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

 

Όπως ανακοινώθηκε, τα πανεπιστήμια, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα παραμένουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία. Έτσι, μετατίθεται σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων το τι μέλει γενέσθαι για τις συγκεκριμένες επαιδευτικές δομές.

Τα μέτρα πρόληψης

 

Το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων θα «φέρει» μαζί του και μέτρα πρόληψης, όπως είναι αναμενόμενο. Αυτά θα είναι τα εξής:

 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

 

– Διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών

 

– Σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες

 

– Χρήση αντισηπτικών