ΠΑΤΡΑ: Καμπανάκι για αυστηρό lockdown στην περιοχή από τον Χαρ. Γώγο – «Λίγο πριν το κόκκινο – Ανησυχία για το λιανεμπόριο – Φρένο στο Χιονοδρομικό»

Καμπανάκι για τον κορονοϊό χτυπάει , ξαφνικά κι πάλι ο  καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος.

«Η Πάτρα θέλει πολύ προσοχή είναι στο πορτοκαλί και βλέπουμε μία αύξηση των κρουσμάτων. Είναι πολύ εύκολο να μπει στο κόκκινο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στις δύσκολες περιοχές και στις πορτοκαλί όπως είναι η Πάτρα». » επισημαίνει σήμερα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»
Απαντώντας στο ερώτημα ποια είναι η εισήγηση της Επιτροπής για το επόμενο βήμα απαντά:
«Προς το παρόν δεν προτείνουμε τίποτα. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από τα δύο πρώτα που έγιναν. Το λιανεμπόριο μας φοβίζει διότι βλέπουμε εικόνες προβληματικές έξω από τα καταστήματα με τις ουρές και σε αρκετές περιπτώσεις οι αναμένοντες δεν φορούν μάσκα.

Ο κ. Γώγος δεν κρύβει ότι οι εικόνες της καθημερινότητας δείχνουν ότι υπάρχει μία γενικότερη χαλάρωση.
«Η κατάσταση θέλει πολλή προσοχή διότι πάρα πολύ εύκολα μπορούμε να βρεθούμε σε μία γενική απαγόρευση.

Αν θα ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αργότερα η εστίαση πάλι από εμάς εξαρτάται.
Στο πλάνο της Επιτροπής για το επόμενο βήμα συμπεριλαμβάνεται το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων που αποτελούν προτεραιότητα και για την Κυβέρνηση. «Σίγουρα τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα και ακολούθως η εστίαση».
Ερωτηθείς ο κ. Γώγος για το Χιονοδρομικό  Κέντρο Καλαβρύτων είπε: «Δεν μπορούν να ανοίξουν εάν δεν λυθεί το θέμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Η αποκλιμάκωση δεν είναι οριζόντια.