Μην προσπαθείτε κ. Πελετιδη να μας πείσετε επικοινωνιακά ότι το Νότιο Πάρκο αποτελεί ανώτερο του Central Park ή των παρόχθιων του Δούναβη

Η δημοτική παράταξη του Νίκου Νικολόπουλου με ερώτηση που κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα του καθαρισμού των αγωγών της ΔΕΥΑΠ που καταλήγουν στην θάλασσα και βρίσκονται στην περιοχή του Νότιου Πάρκου.
Είναι γνωστό και έχει καταγγελθεί στα τοπικά ΜΜΕ το έντονο πρόβλημα που βιώνουν οι Δημότες, με την έντονη μπόχα των λυμάτων που καταλήγουν στον Πατραϊκό.
Ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος γραπτώς απευθύνεται στο δήμαρχο και μεταξύ άλλων σημειώνει.
«Παρόλο που προσπαθείτε κύριε Δήμαρχε να μας πείσετε επικοινωνιακά ότι το Νότιο Πάρκο αποτελεί ανώτερο του Central Park ή των παρόχθιων του Δούναβη η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι αδιάψευστη.
Μιζέρια και έλλειψη σχεδιασμού για να αποτελέσει το Νότιο Πάρκο, πνεύμονα ειδυλλιακού περιπάτου, άθλησης και πολιτισμού και προπάντων, η δυνατότητα κολύμβησης από τους Δημότες.
Αποτελούμε πιθανόν την μοναδική πόλη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Κόσμο, να έχουμε δίπλα την Θάλασσα και μεταβαίνουμε απέναντι οδικώς στην Βασιλική ή το Κρυονέρι για μπάνιο.
Ο Νίκος Νικολόπουλος με αιχμηρό λόγο ζωγραφίζει την υποβαθμισμένη εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής ως εξής :
«Η οπτική όχληση των πρασινισμένων βράχων και η δυσοσμία από τα λύματα, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη για το Νότιο Πάρκο.
Μια άλλη Δημοτική Αρχή θα είχε θέσει σε προτεραιότητα, την σύνδεση των αγωγών με τον βιολογικό καθαρισμό και θα πρόσφερε την δυνατότητα στον λαό της Πάτρα, να έχει πρόσβαση και για μπάνιο στο Θαλάσσιο μέτωπό.»
Ο δημόσιος έλεγχος προς την δημοτική αρχή ΠΕΛΕΤΙΔΗ ολοκληρώνεται με την απαίτηση να απαντήσει ο Δήμαρχος στα παρακάτω ερωτήματα :
Ø Υπάρχει μελέτη για σύνδεση των αγωγών της ΔΕΥΑΠ από την Τριών Ναυάρχων έως τον Γλαύκο με τον Βιολογικό.
Ø Ποιο είναι το οικονομικό κόστος και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Ø Η δαπάνη θα καλυφθεί από πόρους της ΔΕΥΑΠ ή θα ενταχθεί σε πρόγραμμα, π.χ. ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ κ.α.