Η ακριβής εικόνα για τις εργασίες στο «Σπάσμα»

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η παράταξη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» διατυπώνει ερωτήματα για τα έργα στο «Σπάσμα» αλλά και επικρίσεις προς τη δημοτική αρχή για το θέμα αυτό. Προς αποκατάσταση της ακριβούς εικόνας γι’ αυτό το ζήτημα, ανακοινώνονται τα εξής:

Πρώτον, το έργο παραμένει ενεργό και μάλιστα σύμφωνα με την αρχική πρόθεση των δωρητών.

Δεύτερον, η σχετική απόφαση για ένταξή του στο πρόγραμμα «Αλιεία» που προβλέπει χρηματοδοτήσεις σχετικών δράσεων, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 390.000 ευρώ, έχει ψηφιστεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στη συνεδρίαση της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2020. Στη συνεδρίαση αυτή είχε πάρει μέρος ο κ. Χρ. Νικολάου. Η σχετική απόφαση είναι αναρτημένη στη «Διαύγεια».

Τρίτον, ματαίως αναζητούνται οι μελέτες που είχε εκπονήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή για τις εργασίες στο «Σπάσμα» και επίσης ματαίως αναμένεται η κατάθεσή τους από όσους είχαν χειριστεί την υπόθεση κατά το παρελθόν.

Τα υπόλοιπα που αναφέρει η ανακοίνωση περί «δεξαμενής τέχνης», «διδαχής θεάτρου» και «φιλοξενίας παντός(!) είδους εκδηλώσεων» δεν χρειάζονται ιδιαίτερο σχολιασμό.