ΠΑΤΡΑ: Σύσκεψη Συλλόγων Εργαζομένων του Πανεπιστημίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 /1/2021 6.00 μμ
Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο των φραγμών, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας
Σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συλλόγων, Μελών ΔΕΠ, Διοικητικού Προσωπικού, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Συμβασιούχων και φοιτητών.
Οι παραπάνω Σύλλογοι συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέδιο για την Παιδεία και την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια που κατατίθεται στην Βουλή.
• Απαιτούμε την Χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων για προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού, για δημιουργία Φοιτητικών Εστιών, για εργαστηριακό εξοπλισμό κ.λ.π.
• Απαιτούμε άμεσα άνοιγμα των σχολών με όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία φοιτητών και εργαζομένων. Τα 30 εκατ. να δοθούν για τις ανάγκες των μέτρων ενάντια στην Πανδημία και όχι για την σύσταση σώματος αστυνομίας και αγορά συστημάτων παρακολούθησης.
• Όχι στις διαγραφές των φοιτητών εν μέσω κρίσης που αναγκάζονται να δουλεύουν και να σπουδάζουν ταυτόχρονα.
• Όχι στον αποκλεισμό από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με το νέο σύστημα εισαγωγής .
• Απαιτούμε να αποσυρθεί το Ν/Σ
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις Φοιτητικών Συλλόγων, Μαθητών, Γονέων, Εκπαιδευτικών και Σωματείων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την παιδεία
Διοργανώνουμε κοινή συνέντευξη τύπου.
Καλούμε σε Συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 6.00 μμ Μαζί με Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και Φοιτητικούς Συλλόγους