Ορκωμοσία Μπάιντεν: Πέρλες, γάντια και μοβ χρώμα – Τα ενδυματολογικά σύμβολα στη μεγάλη τελετή

μαργαριτάρια, το μοβ χρώμα αλλά και τα γάντια κυριάρχησαν από ενδυματολογικής πλευράς στην χθεσινή ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν, βάζοντας τη δική τους πινελιά σε μία τελετή που διεξήχθη εν μέσω πανδημίας έξω από τοΚαπιτώλιο.

Η χθεσινή τελετή ορκωμοσίας ήταν μία καλή ευκαιρία για τους θεατές και τους ειδικούς σε θέματα μόδας να σχολιάσουν όλους όσοι παραβρέθηκαν σε αυτήν .

Εξάλλου, πολλοί πιστεύουν ότι, μερικές φορές, αυτά που φοράμε μπορεί να σημαίνουν περισσότερα από αυτά που λέμε.

Η σύμβουλος μόδας με έδρα την Ουάσιγκτον Λόρεν Ρότμαν, υποστηρίζει στο BBC ότι οι Αμερικανοί ανέκαθεν έδειχναν ενδιαφέρον για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των ηγετών τους στις τελετές ορκωμοσίας. Και ειδικά φέτος, που η πανδημία όπως και οικονομική κρίση, έχει επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση.

Για την Λόρεν Ρότμαν που έχει δώσει τα φώτα της σε πολλούς πολιτικούς για το ντύσιμό τους σε ιδιαίτερες όπως η χθεσινή τελετές, ο φακός εστίασε στα ακόλουθα αξεσουάρ και ντυσίματα:

Καμάλα Χάρις

Το μοβ σύνολο της πρώτης γυναίκας αντιπροέδρου στις ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, έχει ήδη σχολιαστεί έντονα.

«Από πλευράς συμβολισμού, το μωβ είναι ένα χρώμα που «παντρεύει το «Ρεπουμπλικανικό» κόκκινο και το «Δημοκρατικό» μπλε», όπως επισημαίνει η Αμερικανίδα Ρότμαν προσθέτοντας πως γι΄αυτό το λόγο αρκετοί εκλεγμένοι αξιωματούχοι ή σύζυγοι είχαν επιλέξει χθες να ντυθούν στα μoβ.

 

Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που το μωβ έχει περίοπτη θέση στην γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Τη δεκαετία του 1900, όσες γυναίκες αγωνίζονταν για το δικαίωμα ψήφου φορούσαν συνήθως μoβ ρούχα.

kamala12

Το μαργαριταρένιο κολιέ της κυρίας Χάρις παραπέμπει στην ακαδημαική κοινότητα που ανήκε την «ΆΛΦΑ ΚΑΠΠΑ ΑΛΦΑ».

«Τα μαργαριτάρια της κυρίας Χάρις σε συνδυασμό με το μωβ παλτό που φέρει την υπογραφή του Αφροαμερικανού σχεδιαστή Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς ήταν «ένα εξαιρετικό πρώτο δομικό στοιχείο για το πώς είναι μία γυναίκα στην εξουσία»,επισημαίνει η κυρία Ρότμαν.

Μισέλ Ομπάμα

Δεν μπορούμε να μιλάμε για μόδα στην πολιτική χωρίς να αναφέρουμε τη Μισέλ Ομπάμα.

Η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ προτίμησε μία πιο ανοιχτή απόχρωση του μωβ σε σχέση με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

michel12

Το μοβ πουλόβερ του Sergio Hudson αλλά και το παντελόνι με το παλτό, μαζί με τα περιποιημένα μαλλιά της, προκάλεσαν τον τον θαυμαστών των υποστηρικτών της Μισέλ.

«Υπάρχει ένας διαφορετικός ενδυματολογικός κώδικας και διαφορετικές προσδοκίες για τις γυναίκες που είναι «Πρώτες Κυρίες» σε σχέση με τις γυναίκες που εκλέγονται στην εξουσία», επισημαίνει η κυρία Ρότμαν.

Στη οκταετή θητεία της στον Λευκό Οίκο, δεν είναι τυχαίο ότι η Μισέλ Ομπάμα ανέδειξε πολλούς ανεξάρτητους και αφροαμερικανούς σχεδιαστές μόδας.

Μελάνια Τραμπ- η απερχόμενη μαυροφορεμένη «Πρώτη Κυρία»

Ήταν μαυροφορεμένη όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο.

Με το μαύρο και ιδιαίτερα κομψό σύνολο που αναδείκνυε την κομψή σιλουέτα της ταξίδεψε αεροπορικώς μέχρι τη Φλόριντα.

melania_trump_2

Όταν όμως έφτασε στο Παλμ Μπιτς, κατέβηκε τα σκαλιά του προεδρικού αεροσκάφους μ΄ενα καφτάνι του οίκου Cucci αξίας 3.700 δολαρίων με το πορτοκαλί χρώμα να κυριαρχεί.

«Υπήρξε έντονη αντίθεση στο ντύσιμό της. Νομίζω ότι είναι αυτό που ήθελε να δείξει με τα ρούχα τη : ότι η Ουάσινγκτον έχει τελειώσει γ΄αυτήν».

Μπέρνι Σάντερς

Χαμός έγινε στο Twitter με τον Μπέρνι Σάντερς , τον πιο Σοσιαλιστή από τους αντιπάλους του Τζο Μπάιντεν στις προκριματικές για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Με το casual ντύσιμό του έχει γίνει πηγή έμπνευσης για επικά memes.

berni12

Τα πλεκτά γάντια που επίλεξε να βάλει στην ορκωμοσία Μπάιντεν λες και πήγαινε σε χιονοδρομικό κέντρο, δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού στα social media.

Το γεγονός ότι παραβρέθηκε στην ορκωμοσία σαν να μην συνέβαινε , δηλαδή αντί να φορέσει κοστούμι ή παλτό , επίλεξε ένα σπορ μπουφάν, κάθισε στην καρέκλα έχοντας σταυρωμένα τα χέρια στο στήθος λες και περίμένε να τελειώσει η διαδικασία για να σηκωθεί να φύγει, έκαναν τους χρήστες στο Twitter να ανεβάζουν το ένα meme πίσω από το άλλο.

Ο Μπέρνι εμφανίστηκε με σκούρο χακί μπουφάν (και όχι με κοστούμι ή παλτό, όπως όλοι οι υπόλοιποι), τεράστια, μάλλινα γάντια με σχέδια και έναν κίτρινο φάκελο παραμάσχαλα.

«Ο Μπέρνι πήγε στην ορκωμοσία γιατί ήταν στον δρόμο του για το φαρμακείο»σχολίασε ένας χρήστης στο διαδίκτυο, που κατακλύστηκε από αστεία «meme» του 79χρονου γερουσιαστή.

Αμάντα Γκόρμαν- η ποιήτρια που έκλεψε την παράσταση

Η αδύνατη μαύρη κοπέλα από οικογένεια σκλάβων έδειχνε χθες περήφανη γι΄αυτό που είναι.

Την 22χρονη Αμάντα που χάζεψαν όλοι όταν ξεκίνησε την ομιλία τους, την μεγάλωσε η ανύπαντρη μητέρα της.

Amanda-Gorman-2021-01-20

Εμφανίστηκε με κίτρινο παλτό και μία κόκκινη κορδέλα του οίκου Prada στα μαλλιά.

‘Ηταν σαν κορώνα στο κεφάλι της , όπως σχολιάζουν οι ειδικοί σε θέματα μόδας. Σαν να ήθελε να στρέψει την προσοχή του κοινού στα μαλλιά καθώς καμία κυρία δεν είχε την ανάλογη κόμη.

Ακόμη και τα μαλλιά παίζουν ρόλο στην πολιτική…

Τζιλ Μπάιντεν και Τζο Μπάιντεν

Για την ορκωμοσία του συζύγου της, η νέα «Πρώτη Κυρία» εμπιστεύτηκε τον αμερικανικό οίκο μόδας Markarian.

Το παλτό και το φόρεμά της ήταν στο χρώμα του ωκεανού , κεντημένα με Swarovski.

biden12

Συνδύασε το σύνολό της με μάσκα και γόβες στην ίδια μπλε απόχρωση. Το παλτό της είχε σκούρο βελούδο, γιακά και μανσέτες.

Η ενδυμασία της αντικατοπτρίζει την επιθυμία να αναδείξει την άνεση και να διαβεβαιώσει το έθνος ότι η δημοκρατία των ΗΠΑ είναι πλέον ασφαλής στα χέρια του συζύγου της.

Αλλά και ο νέος πρόεδρος επιλέγοντας ένα κλασικό μπλε σκούρο χρώμα κοστούμι , τουοίκου Ralph Lauren, ήθελε να δείξει στον αμερικανικό λαό αξιοπιστία, σταθερότητα εμπιστοσύνη.