ΠΑΤΡΑ: Στο «κόκκινο» το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» από κρούσματα σε προσωπικό Κλινικής – Έκτακτη σύσκεψη και λήψη επειγόντων μέτρων για περαιτέρω διασπορά

«Πανικός»  επικρατεί  στο νοσοκομείο Πατρών  «Αγιος Ανδρέας» από τη διασπορά  κορονοϊού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του, με πιθανή πηγή συνοδό ασθενούς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 5  εκ των οποίων το 1 αφορά γιατρό και τα άλλα τ4 άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού.

Χθες το απόγευμα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης συγκάλεσε σύσκεψη στον χώρο του νοσοκομείου έχοντας μαζί του την ομάδα λοιμωξιολόγων του ΠΓΝΠ και συγκεκριμένα τον καθηγητή και επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης του κορονοϊού Μάρκο Μαραγκό και την επίκουρη καθηγήτρια Καρολίνα Ακινόσογλου.Συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης και δόθηκαν, από τους λοιμωξιολόγους οδηγίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παράλληλα ελήφθησαν δείγματα για έλεγχο από όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους στην κλινική.
Παράλληλα, με εντολή Καρβέλη σήμερα θα διενεργηθούν ράπιντ τεστ στο σύνολο των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων επιμένει ότι υπήρξαν κρούσματα και σε ασθενείς τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα κάνει αναφορά για 8 κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται. «Βρισκόμαστε εν αναμονή των μοριακών αποτελεσμάτων, για μια κατάσταση όπου υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλους και βεβαίως έντονος προβληματισμός, για τον χειρισμό όλης αυτής της κατάστασης» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση με την κατάθεση της εκτίμησης ότι έπρεπε να ανασταλεί η εφημερία του νοσοκομείου και η λειτουργία της κλινικής ώστε να γίνει απολύμανση.