ΠΑΤΡΑ: Ο Χαρ. Γώγος για την αριθμητική ανεπάρκεια εμβολιασμών – «Θα καθυστερήσει η διαδικασία, αλλά θα πετύχουμε το στόχο μας»

 

Η διαδικασία του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού θα αργήσει τόνισε, μιλώντας στο Mega, o καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

«Έχει στηθεί το σύστημα του εμβολιασμού. Επιχειρησιακά και διαχειριστικά πάμε πολύ καλά. Μένει να έρθουν εμβόλια. Έως τώρα έχουν εμβολιαστεί περί τους 100.000 ανθρώπους, ενώ μέχρι τέλος του μηνός θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών για να μην έχουμε απώλειες», σημείωσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι για να δημιουργηθεί η συλλογική ανοσία, πρέπει να εμβολιαστούν 4-5 εκατομμύρια πολιτών, κάτι που «μπορεί να καθυστερήσει και για λόγους διαχειριστικούς».

«Και ένα 30-40% να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε μέχρι το Μάιο, είναι ανακούφιση για το καλοκαίρι, ανεξάρτητα εάν θα έχουμε το επιθυμητό τοίχος ανοσίας που προκύπτει από τον εμβολιασμό του 60-70% του πληθυσμού. Θα πάει καλά η διαδικασία του εμβολιασμού. Μπορεί να καθυστερήσει 2-3 μήνες η διαδικασία, αλλά θα πετύχουμε το στόχο μας», πρόσθεσε.