Παρακολουθώντας την εξέγερση του Ιατρικού Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου μας αγωνιώ και επαναφέρω την επιστολή μου προκειμένου να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας

Παρακολουθώντας την εξέγερση του Ιατρικού Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου μας αγωνιώ και επαναφέρω την επιστολή μου προκειμένου να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας.

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΥ ΤΣΑΝΗ

(Πρώην Υποδιοικητού Νοσοκομείου Αιγίου)

 

Κύριε Διευθυντά,

Διαβάζοντας το Πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας σας «ΑΙΓΙΟΧΟΣ» το οποίο αναφέρει.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (λόγω έλλειψης προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, εργαστηρίων κ.λ.π.).

Επίσης διαβάζοντας για τη σύσκεψη που έγινε μεταξύ εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, και της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας, προκειμένου να δρομολογηθούν διαδικασίες για την επίλυσή τους.

Ως ενεργός πολίτης δεν μπορώ να διανοηθώ για ποια επίλυση, όταν έρχονται στη μνήμη μου όταν ήμουν υποδιοικητής «τα σκληρά λόγια» συμπολίτου μας (του οποίου η μάνα νοσηλευόταν σε θάλαμο με βαριά αναπνευστικά προβλήματα και με παρακαλούσε να ευρεθεί φιάλη οξυγόνου.

Επειδή ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ στο Νοσοκομείο λόγω της μη πληρωμής των οφειλών του, προς τον προμηθευτή.

«Η μάνα Νίκο πεθαίνει», τα λόγια αυτά με έκαναν άλλο άνθρωπο, και τόσες άλλες εμπειρίες που έζησα μέσα σε αυτό, τις οποίες δεν θέλω να δημοσιοποιήσω.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ, το οποίο ως Δημοτική Αρχή όπου είμασταν με Δήμαρχο το Γιώργο Παναγόπουλο, το οραματιστήκαμε, αγωνιστήκαμε, το φτιάξαμε και το παραδώσαμε στην κοινωνία μας προκειμένου να παράσχει Αξιοπρεπή και Ασφαλή υγεία στους συνανθρώπους μας.

Και σήμερα το Δικό μας Νοσοκομείο Υποβαθμίζεται συνεχώς.

Στερείται ιατρικού, προσωπικού-νοσηλευτικού, εργαστηρίων, μικροβιολογικό-χειρουργικό, ορθοπεδικό. Με αξονικό τομογράφο για τον οποίο τόσο αγώνα κάναμε προκειμένου να τοποθετηθεί επί θητείας μου να λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα. Σήμερα που ο πληθυσμός και οι ασθένειες έχουν αύξηση.

«ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ, που επιδεικνύουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό, τους οποίους ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΔΗΜΟΣΙΑ. Επειδή τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και προσφέρουν υγεία στον συνάνθρωπο.

Για τους πιο πάνω λόγους υποχρεώθηκα στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014 στην εφημερίδα σας να κάνω ανοικτή επιστολή προς την κοινωνία του Αιγίου (η Δημοτική Αρχή – στον Εισαγγελέα, στον Σεβασμιώτατο, στους φορείς, συλλόγους-Περιφερειάρχη-Επιμελητήρια, με την οποία επεσήμανα τον Επερχόμενο ΘΑΝΑΤΟ – την Υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Λογικό ήτο και η επιστολή μου να στενοχώρησε τον φίλο μου και μετέπειτα από εμάς Σημερινό Διοικητή (πράγμα το οποίο αντιπαρέρχομαι) διότι ΤΩΡΑ και ο Ίδιος Ζητά ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Επειδή η κατάσταση έφθασε στο Απροχώρητο (Δημ. Πελοπόννησο 25/9/2015). Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχει κάνει προς του Αρμόδιους, οι οποίου απαντούν όλα τα Νοσοκομεία «ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ», και παραμένουν οι υποσχέσεις τους.

ΟΛΟΙ οι διατελέσαντες Υπουργοί Υγείας προσφάτους προσέφεραν ψίχουλα και τα αιτήματα έμεναν στον Σωλήνα άλυτα, με αποτέλεσμα την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ.

Ως πολίτης διερωτάμαι!!!

Μήπως συμφέρουσα Ντόπια και Ξένα και μία μερίδα Ιατρών, φαρμακοεταιρειών για τους δικούς τους λόγους προωθούν αυτή την υποβάθμιση;

Ο λαλίστατος πρώην Υπουργός Υγείας Άδωνις, είχε δηλώσει πως θα αναπτυχθούν όλα τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και τα άλλα θα κλείσουν Αληθεύει αυτό;

Διότι εάν ισχύσει γενομένης της λειτουργίας της Νέας Εθνικής Αθηνών-Πατρών, κατά τη γνώμη μου θα μείνει ως κέντρο έκτακτων Περιστατικών λόγω Εθνικής Οδού, και το Αίγιο θα γίνει ένα Μεγάλο Προάστειο των Πατρών αφού όλες οι δραστηριότητες συρρικνώνονται.

ΚΑΝΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ που είχα δημοσιεύσει στις 16/9/2014, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΠΕΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ, διότι η κρίση είναι στην Πόρτα μας με όποιες δυσμενείς παρενέργειες θα δημιουργήσει σε όλους μας (πείνα, δυστοκία, παρανομία, εγκληματικότητα)

ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Να ιδρύσουμε Σύλλογο Αυτόνομο Προστασίας της Υγείας των Συνδημοτών μας και στήριξης του Νοσοκομείου μας.

«ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ» που θα εκπροσωπείται από εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, των Ιατρών, Δικηγόρων-Επιμελήτηρια-Μητρόπολη Σωματείων, Μ.Μ.Ε και οιανδήποτε φορέα κριθεί σκόπιμο, που ο Σύλλογος αυτός να έχει πιστέψει στο ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ, και

  • ΟΧΙ στο ΕΓΩ,
  • Πού θα Αποβάλλει κάθε κομματική ταυτότητα
  • Που θα πιστέψει στη Προσφορά του για την υγεία των Συνανθρώπων, (όπως οι Ιατροί του Κόσμου).
  • Αυτός ο Σύλλογος θα ευρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις εκάστοτε Δημοτικές και Νοσοκομειακές Αρχές.
  • ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙΣ
  • Προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτονόητα την ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΥΓΕΙΑ Μας.
  • Τα επί μέρους ψηφίσματα που στέλνονται στους Αρμόδιους Φορείς είναι δώρο άδωρο και πάνε σε αυτιά κλειστά και στον κάλαθο.
  • Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑΛΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.
  • ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ»

Για το καλό του τόπου μας.

Η Ισχύς εν τη Ενώση.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

 

Με εκτίμηση

Νίκος Τσάνης