Ορκίστηκε ο Μπάιντεν 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ –«Είναι η μέρα της Αμερικής»

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην τελετή ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο.

Σήμερα «είναι η μέρα της Αμερικής, της Δημοκρατίας, είναι μια μέρα ελπίδας και αποφασιστικότητας» δήλωσε ο νέος πρόεδρος.

Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε: «Στόχος να ενώσω το έθνος μας και τον λαό μας. Ζητώ από όλους να είναι δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να καταπολεμήσουμε εχθρούς όπως το μίσος, τον εξτρεμισμό, την πανδημία, με ενότητα. Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από καθέναν από εμάς ξεχωριστά αλλά από όλους μας. Είμαστε ένα εξαιρετικό έθνος, καλοί άνθρωποι και προσπαθούμε στην πορεία των χρόνων πολεμάμε για να τα καταφέρουμε. Έχουμε πολλά να κάνουμε, έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε. Μάθαμε και πάλι ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη αλλά τελικά η Δημοκρατία κυριάρχησε».

Στη συνέχεια επεσήμανε πως «αυτή η στιγμή είναι ιστορική. Έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας και είναι η ενότητα. Η ενότητα είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν λειτουργήσουμε ως Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σας διαβεβαιώνω πως δεν θα βγούμε ποτέ ηττημένοι.»

Ο πρόεδρος , αφού υπέγραψε τον όρκο της εξουσίας, μίλησε για τη σημασία της ενοποίησης της χώρας, λέγοντας «όλη μου η ψυχή είναι σε αυτό».

Επίσης, κάλεσε τους Αμερικανούς να ενωθούν για να ξεπεράσουν τις εξαιρετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το έθνος.

«Για να ξεπεραστούν αυτές οι προκλήσεις, η αποκατάσταση της ψυχής και η διασφάλιση του μέλλοντος της Αμερικής απαιτούνται πολλά περισσότερα από λόγια και απαιτείται το πιο άπιαστο όλων των πραγμάτων σε μια δημοκρατία, η ενότητα», δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Ενωμένοι για να πολεμήσουμε τους εχθρούς που αντιμετωπίζουμε. Θυμός, δυσαρέσκεια και μίσος, εξτρεμισμός, ανομία, βία, ασθένεια, ανεργία και απελπισία. Με ενότητα μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα, σημαντικά πράγματα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, δε δίστασε να ευχαριστήσει και τα δύο κόμματα, ενώ είπε: «Σε όσους δεν με υποστήριξαν: Δείτε τις απόψεις μου, αν διαφωνείτε καλώς, το δικαίωμα να διαφωνούμε με ειρήνη είναι η μεγαλύτερη δύναμη του έθνους. Η διαφωνία δεν πρέπει να οδηγήσει σε άρση της ενότητας. Ακούστε με, θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς.»

«Θα αγωνιστώ πολύ σκληρά τόσο για εκείνους που με υποστήριξαν όσο και για εκείνους που δε με υποστήριξαν», είπε ο Μπάιντεν.

 

 

Πηγή: skai.gr