ΗΠΑ: Επανεκκίνηση των διατλαντικών σχέσεων βλέπει ο σύμβουλος του Μπάιντεν, Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ

Ο Αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ αναμένει την επανεκκίνηση των διατλαντικών σχέσεων όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

“Νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, τόσο ως προς το περιεχόμενό τους όσο και ως προς τον τόνο. Η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια είναι σήμερα η πανδημία του κορονοϊού”, είπε ο Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, τον οποίο διόρισε σύμβουλό του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας “Bild”.

“Θα υπάρξει ανταγωνισμός με την Κίνα και η άνοδος της Ρωσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι επίσης μια πρόκληση. (Ο Πούτιν) έχει συμπεριφερθεί με τρόπο που δεν βοηθά τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία θεωρεί ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία που ξεκίνησε ο Τραμπ είναι λανθασμένη: “Η ιδέα της πλήρους αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων ή της αποχώρησης έως ένα μη αποτελεσματικό επίπεδο από τη δυτική Ευρώπη είναι αντιπαραγωγική”, τόνισε.

Για το ΝΑΤΟ, ωστόσο, ο ΜακΚρίσταλ αναμένει ότι “ο Μπάιντεν θα είναι ακόμη πιο αυστηρός στηρίζοντας τον στόχο του 2% για αμυντικές δαπάνες από τα κράτη μέλη”.

Στρατηγός τεσσάρων αστέρων, ο Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ ήταν ο διοικητής των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων για αρκετά χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ