Δεν «Χ»αμογέλασε…ούτε τώρα η Παναχαϊκή

Του Περικλή Παπαρίζου

Για την 2η αγωνιστική της Super League 2, η Παναχαϊκή ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στον Διαγόρα Ρόδου στην Ρόδο. Παρότι προηγήθηκε στο 9’ με τον Μπάτροβιτς δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο, και στο 34’ Ντόριβα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική οι «κοκκινόμαυροι» δεν καταφέρουν να πάρουν το τρίποντο, και παραχωρούν ισοπαλία με το ίδιο σκορ.

Στα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους και οι δύο ομάδες μπήκαν και έκαναν αναγνωριστικό παιχνίδι. Παρόλα αυτά η Παναχαϊκή κατάφερε και πήρε «κεφάλι» στο σκορ, όταν μόλις στο 9’ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και σουτ του Κουσκουνά, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μπάτροβιτς που δεν έχασε την ευκαιρία και με σουτ έκανε το 1-0. Μάλιστα αυτό ήταν και το δεύτερο γκολ σε ισάριθμα ματς για τον ίδιο, έπειτα και από το γκολ που πέτυχε στην πρεμιέρα με τα Τρίκαλα.Πέρα από το γκολ όμως το παιχνίδι ήταν σε μια ισορροπία, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις.Στο 34’ όμως και το σκορ ήρθε σε μια ισορροπία, όταν έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντόριβα ήρθε το 1-1. Δεν άλλαξε κάτι άλλο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου σε σχέση με το σκορ, όμως οι «κοκκινόμαυροι» κέρδισαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Σμυρλής αποβλήθηκε μέσα σε δύο λεπτά με δύο κίτρινες κάρτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, σε αντίθεση με το πρώτο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και στο 52’ η Παναχαϊκή απείλησε με τον Πάνο που προωθήθηκε έπειτα από μπαλιά του Τσερούτι, όμως το σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Τσέλιου. Η απάντηση από την πλευρά των γηπεδούχων ήταν άμεση, με έναν παλιό γνώριμο των «κοκκινόμαυρων», όταν ο Λινάρδος στο 53’ μπήκε στην περιοχή σουταρε όμως η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σούλη. Παρότι πάντως ο Διαγόρας έπαιζε με 10 παίκτες δημιουργούσε αρκετές φάσεις, και μάλιστα στο 70’ έφτασε κοντά στο γκολ, έπειτα από λάθος εκτίμηση του Σούλη ο Ρουγκάλας από κοντά προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως για καλή τύχη της Παναχαϊκής δεν βρήκε καλά την μπάλα, με αυτή να περνάει άουτ. Στην συνέχεια οι «κοκκινόμαυροι» ανέβηκαν και προσπάθησαν να βρουν το γκολ της νίκης, όμως οι παίκτες του Διαγόρα είχαν κλείσει σωστά τα μετόπισθεν.

 

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Νίκος Παπαδόπουλος):Σούλης, Λαρέα(45’ Τσερούτι), Πλιάτσικας, Πατάπης, Πάνος, Ανάκογλου, Μουστακόπουλος(80’ Σκεπετάρης), Σταμόπουλος, Μπάτροβιτς, Αραβίδης, Κουσκουνάς.

 

Η ενδεκάδα του Διαγόρα Ρόδου ( Θεοδόσης Θεοδοσιάδης):Τσέλιος, Σανδραβέλης, Ρουγκάλας, Σελινιωτάκης, Dorival(65’ Δημήτρουλας), Μασούρας(77’ Ευγενικού), Σμυρλής, Μπαστακός(77’ Μανωλάκης), Λινάρδος(58’ Ζόρντι), Γεωργίου (65’ Αθανασίου)

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί του οι Κορωνάς (Πειραιά)

 Παγουρτζής (Πειραιά)

 4ος ο Πουλόπουλος (Πειραιά)