(Βίντεο)-Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Απολογούνται σήμερα οι δύο ανήλικοι

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα, προκειμένου να καταθέσουν, οι δύο ανήλικοι αδελφοί, 15 και 17 ετών, για την άγρια επίθεση κατά του 53χρονου σταθμάρχη στο Μετρό Ομόνοιας.

Οι ανήλικοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης αλλά και το αδίκημα της απείθειας, εμφανίζονται μετανιωμένοι για την επίθεση.

Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση των δύο αδελφών δηλώνει πως έχουν μετανιώσει για την αποτρόπαια πράξη τους και επιθυμούν να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έκαναν. Οι συνήγοροι αναφέρουν επίσης πως τα δύο αδέλφια εμμένουν σε όσα φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς, στους οποίους απέδωσαν την αντίδραση τους σε έντονη πρόκληση που δέχθηκαν από την πλευρά του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι, σίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, ειδικός φρουρός, ο οποίος με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Τι ισχυρίζονται οι ανήλικοι και ο σταθμάρχης για τον ξυλοδαρμό στο Μετρό

“Κατεβάστε τα πόδια σας ρε, έτσι κάνετε στο σπίτι σας; Εμείς του απαντήσαμε: Ναι έτσι κάνουμε. Μετά με χτύπησε και τότε ο μικρός μου αδερφός αντέδρασε και ξεκίνησε ο καυγάς”. Με αυτά τα λόγια και κατηγορώντας τον σταθμάρχη για χειροδικία, φέρεται να δικαιολόγησε την πράξη του μιλώντας στους αστυνομικούς ο ένας από τους δύο ανήλικους δράστες. “Ήθελαν να παραδοθούν, αλλά δεν πρόλαβαν”, δήλωσε ο δικηγόρος τους Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Σύμφωνα με τον σταθμάρχη, αφορμή για την επίθεση ήταν η παρατήρηση που έκανε στους δύο ανήλικους, επειδή δεν φορούσαν μάσκα: “Λέω στον ένα “βρε παλικάρι, έτσι κάθεσαι στο σπίτι σου και χωρίς μάσκα και βάζεις τα πόδια σου στο κάθισμα;”. Γυρνάει τότε και μου απαντάει: “εγώ έτσι κάθομαι στο σπίτι μου”. Του είπα κι εγώ “ωραίο σπίτι”. Σηκώθηκε ο μεγαλύτερος και μου είπε: “Τι είπες στον αδελφό μου””, περιέγραψε, χαρακτηριστικά ο 53χρονος, που από τα χτυπήματα, έχει τρεις ραγισμένους σπονδύλους και κατάγματα στη μύτη και την κάτω γνάθο.