Ταραντίλης: Να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα για να δώσουμε στην αγορά την ευκαιρία να αναπνεύσει

«Από σήμερα το πρωί γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην απελευθέρωση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων οι οποίες είχαν ανασταλεί κατά το προηγούμενο διάστημα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

Εξήγησε αναλυτικά ότι με απόφαση της κυβέρνησης και ύστερα απ’ τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, με προαιρετικό ωράριο από τις 07.00 το πρωί έως τις 08.00 το βράδυ με εξαίρεση τις περιοχές αυξημένου κινδύνου, αυτές δηλαδή στις οποίες εφαρμόζονται επιπλέον μέτρα όπου λειτουργεί το σύστημα της παράδοσης εκτός καταστήματος. Επαναλειτουργούν επίσης κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος καθώς και τα ΚΤΕΟ.

 

Επίσης, επιτρέπεται εκ νέου η λειτουργία στους λατρευτικούς χώρους με περιορισμένο αριθμό πιστών, ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και ανώτατο όριο τα 50 άτομα.