Λινού: Εξαιρετικά αργός ο ρυθμός εμβολιασμού – Πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα σύντομα κι άλλα εμβόλια


«Καμπανάκι» για τον εμβολιασμό στα νοσοκομεία χτύπησε η Αθηνά Λινού ζητώντας την εμπλοκή των Κέντρων Υγείας και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο εμβολιασμός προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Η κυρία Λινού ζήτησε στο πλαίσιο αυτό την αλλαγή του τρόπου που γίνεται ο εμβολιασμός τονίζοντας πώς πρέπει τα Κέντρα Υγείας αλλά και άλλες ειδικότητες γιατρών όπως των οδοντιάτρων -κάτι που όπως είπε γίνεται στο εξωτερικό- να αναλάβουν ένα μέρος της διαδικασίας ώστε να μην γονατίσουν τα νοσοκομεία.

Στην συνέχεια τόνισε ότι η διαδικασία πρέπει να είναι γρήγορη και ασφαλής. Επομένως, όπως επεσήμανε, πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις για το πού θα πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί, πέραν των νοσοκομείων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι προσλήψεις και να εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί.

Επίσης πρόσθεσε πώς μπορεί μεν η χώρα μας να έχει αγοράσει τα εμβόλια αλλά αυτά πρέπει και να έρθουν στην Ελλάδα το συντομότερο. «Αν έρθουν του χρόνου δεν θα μας ωφελήσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η ίδια δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, για την οικονομική και ψυχολογική ισορροπία, όπως παρατήρησε. Υπογράμμισε δε πως καλώς ελήφθη η απόφαση ωστόσο πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένα μέτρα όπως περισσότερα τεστ, συνέχιση της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό ποσοστό και προσοχή στις μετακινήσεις των εργαζομένων στην βαριά βιομηχανία ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού.