KΑΛΑΒΡΥΤΑ: Η κακοκαιρία «Λέανδρος» έκλεισε για 2 ημέρες τα σχολεία – Πυκνή χιονόπτωση και ολικός παγετός,

Προσωρινό λουκέτο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (άλλωστε, μόνο αυτά έχουν ξανανοίξει προς το παρόν) σε όλο το δήμο Καλαβρύτων. Λόγω των ακραίων σε μεγάλο μέρος του δήμου φαινομένων, απόρροια του χιονιά και του παγετού, και τα οποία φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα, με απόφαση του Δημάρχου Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλου, τα Σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα και αύριο.
Ο κ. Παπαδόπουλος, συνεκτιμώντας και τη μέχρι χθες το απόγευμα κατάσταση, αλλά και το γεγονός ότι από χθες αργά το βράδυ αναμενόταν νέο κύμα κακοκαιρίας, πιθανότατα με χιονόπτωση, και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τ. Σταυρογιαννόπουλου, αποφάσισε να ανάψει πράσινο φως για 2ήμερη αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων και σχολικών συγκροτημάτων στην περιοχή.
Η απόφαση αναφέρει:
«Ο δήμαρχος Καλαβρύτων, έχοντας υπόψη:
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο Δήμο από τις 16/1 και τα οποία θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες (πυκνή χιονόπτωση, ολικός παγετός), σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και μετά από επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας και τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας,
αποφασίζει τη διακοπή των μαθημάτων για τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και την διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων, για το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες».