Νέα Μανωλάδα: 15 χρόνια κάθειρξη στον 40χρονο που βίασε την κόρη και λήστεψε τη μάνα της

Σε 15χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ο 40χρονος ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020 βίασε την κόρη, χτύπησε τη μάνα και τις λήστεψε μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Μανωλάδα.
Η έφεση κρίθηκε από το δικαστήριο ότι δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο δράστης ζήτησε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου της ένδειας και της μετέπειτα καλής διαγωγής τα οποία ομόφωνα απορρίφθηκαν.
«Οι εντολείς μου θεωρούν ότι δικαιώθηκαν ηθικά για το ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα στην οικία τους και ευχαριστούν την Δικαιοσύνη που για μια ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέδωσε την ηθική δικαίωση που ζητούσαν», δήλωσε στο patrisnews η συνήγορων των δύο γυναικών.
Το χρονικό της υπόθεσης
Το Φεβρουάριος του 2020 στη Νέα Μανωλάδα και σε ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του χωριού από ανασφάλιστη πόρτα εισέβαλε ένας άγνωστος άνδρας. Στο σπίτι βρίσκονταν δύο γυναίκες, μάνα και κόρη 76 και 52 ετών αντιστοίχως.
Ο δράστης χωρίς να πει κουβέντα κτυπά με τα χέρια του την ανήμπορη να αντιδράσει 76χρονη την πηγαίνει στην τουαλέτα του σπιτιού και την δένει. Ζητά χρήματα από την 52χρονη η οποία όμως έχει μόνο 40 ευρώ επάνω της ενώ στο σπίτι δεν υπάρχουν χρήματα.
Ο δράστης ζητά και άλλα χρήματα και υποχρεώνει την 52χρονη να βρει χρήματα από την… γειτονιά.
Η γυναίκα βγήκε στην γειτονιά και χτύπησε την πόρτα σε γειτονικό σπίτι όπου επικαλέστηκε ανάγκη, ζήτησε και πήρε από τον γείτονα άλλα 100 ευρώ, χωρίς να του πει τι συνέβαινε στην οικία της και επέστρεψε πίσω να τα δώσει στον κακοποιό.
Μόλις του έδωσε τα χρήματα, εκείνος την έδεσε και στη συνέχεια την βίασε. Μετά τις πράξεις του ο δράστης τράπηκε σε φυγή και μόλις κατάφεραν οι άτυχες γυναίκες να απελευθερωθούν κάλεσαν την Αστυνομία.
Από τις αναζητήσεις της Αστυνομίας εντοπίστηκε ένας Αλβανός ο οποίος ταίριαζε στην περιγραφή και προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, όπου τελικώς ήταν ο δράστης.